18 Νοεμβρίου 2015

Τσίπρας, Νταβούτογλου και τα δίχρωμα κασκόλ!

Στην Κωνσταντινούπολη χθες, ο Αλέξης Τσίπρας παρακολούθησε μαζί με τον Τούρκο ομόλογό του, Αχμέτ Νταβούτογλου, τον φιλικό αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ των εθνικών ομάδων της Ελλάδας και της Τουρκίας. 

Ο αγώνας ξεκίνησε στις 20:15
στο γήπεδο «Φατίχ Τερίμ» στο Μπαχτσέσεχιρ της Κωνσταντινούπολης και ολοκληρώθηκε ισόπαλος χωρός τέρματα, 0-0. 

 

«Μελανό» σημείο, οι αποδοκιμασίες κατά την ανάκρουση του ελληνικού εθνικού ύμνου, την ώρα που οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών φορούσαν κασκόλ στα χρώματα τόσο της Ελλάδας όσο και της Τουρκίας. 


Η διαφορά, ωστόσο, ήταν... πώς το φόρεσαν. Ενώ ο Αλέξης Τσίπρας το έβαλε έτσι, ώστε να φαίνονται τόσο τα χρώματα της Ελλάδας όσο και της Τουρκίας, ο Αχμέτ Νταβούτογλου, σε ένα ιδιότυπο επικοινωνιακό παιχνίδι, φρόντισε να το φορέσει έτσι, ώστε να φαίνονται μόνο τα τουρκικά χρώματα...

Επί της ουσίας, σήμερα στην Άγκυρα, σε παράλληλους μονολόγους από τους οποίους είναι ξεκάθαρο ότι δεν υπήρξε κάποια συμφωνία στο θέμα της αντιμετώπισης του προσφυγικού εξελίχθηκε η κοινή συνέντευξη Τσίπρα-Νταβούτογλου μετά τη συνάντησή τους στην Κωνσταντινούπουλη.

Στις τοποθετήσεις τους και οι δύο πρωθυπουργοί αναφέρθηκαν στο χθεσινό παιχνίδι Ελλάδας-Τουρκίας:

Ο Αχμέτ Νταβούτογλου σημείωσε στο τέλος της τοποθέτησής του: «οι συνομιλίες μας θέλω να είναι πάντα ισόπαλες όπως στο ποδοσφαιρικό παιχνίδι» 

Την... πάσα πήρε ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος ξεκίνησε την τοποθέτησή του με ποδοσφαιρικούς όρους: «Το χθεσινό παιχνίδι ήταν ενδιαφέρον αλλά δεν είχε σκορ. Μπορεί κάποιοι να λένε ότι ήταν ενταγμένο στα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης ωστόσο πρέπει να πω ότι και οι δύο είμαστε λάτρεις του επιθετικού εμπνευσμένου ποδοσφαίρου. Δεν θέλουμε να κάνουμε πάσες για να ροκανίσουμε τον χρόνο αλλά να έχουμε γενναιότητα για να κάνουμε κινήσεις» ήταν η δική του αναφορά με αφορμή το χθεσινό παιχνίδι Ελλάδας-Τουρκίας 

Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να συναντηθεί και με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου