28 Αυγούστου 2017

ΕΝΦΙΑ και ...περσινά ξινά σταφύλια!

Ξεκίνησαν να αναρτώνται από χθες στο TAXISnet τα εκκαθαριστικά για την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ, μια διαδικασία που θα ολοκληρωθεί έως την 31η Αυγούστου. Το τελικό ποσό που βεβαιώθηκε, σε 7,4 εκατ. φορολογουμένους, ανέρχεται σε 3,153 δισ. ευρώ. Από το ποσό αυτό τα 2,704 δισ. ευρώ θα πρέπει να τα πληρώσουν τα φυσικά πρόσωπα και τα 449 εκατ. ευρώ τα νομικά πρόσωπα.

Ο φόρος μπορεί να εξοφληθεί σε πέντε ίσες μηνιαίες δόσεις, μέχρι τις εξής ημερομηνίες: 29 Σεπτεμβρίου 2017, 31 Οκτωβρίου 2017, 30 Νοεμβρίου 2017, 29 Δεκεμβρίου 2017, 31 Ιανουαρίου 2018. 


Όσο για τις παλαιότερες υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ περί μείωσης ή και κατάργησης του ΕΝΦΙΑ ("ο ΕΝΦΙΑ δεν μειώνεται, αλλά καταργείται" είχε πεί προεκλογικά ο τωρινός πρωθυπουργός) το ξεκαθάρισε σήμερα ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης: "Αυτά είναι περσινά ξινά σταφύλια"! είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Τρύφων Αλεξιάδης μιλώντας σήμερα για τα δημοσιονομικά έσοδα, στον ΣΚΑΪ και τον Τάκη Χατζή, είπε:

«Σε σχέση με τον ΕΝΦΙΑ και την υπόσχεση που είχε δώσει ο Πρωθυπουργός για την κατάργησή του ο κ. Αλεξιάδης υπογράμμισε: ''Ακόμα θα μιλάμε για την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ; Αυτά είναι περσινά ξινά σταφύλια. Η προηγούμενη κυβέρνηση δεν έπεσε από αυτό αλλά από μια σειρά πολιτικές. Είμαστε σε μια φάση διαπραγμάτευσης να πετύχουμε κάποια πολιτική, κάποια πράγματα τα πετυχαίνουμε και άλλα όχι. Ο ΕΝΦΙΑ του 17 σε σχέση με το 16 είναι μειωμένος κατά 20 εκατ. ευρώ''». 

Να σημειωθεί ότι η μείωση των 20 εκατ. ευρώ που επικαλείται ο κ. Αλεξιάδης αντιστοιχεί μόλις στο 0,6% (!) του συνολικού ΕΝΦΙΑ που βεβαιώθηκε.

Το κακό είναι ότι ήταν ειλικρινής ο κ. Αλεξιάδης, όχι μόνο όσο αφορά τον ΕΝΦΙΑ, αλλά και τις τόσες άλλες υποσχέσεις του κυβερνώντος κόμματος! Και το χειρότερο θα μπορούσε να είναι ότι και οι φετινές υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα είναι τίποτε άλλο 
την επόμενη χρονιά, παρά "περσινά ξινά σταφύλια"! 

Αντιδράσεις ΝΔ για ΕΝΦΙΑ

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Βασίλης Κικίλιας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Από σήμερα, οι εξαντλημένοι από τους φόρους συμπολίτες μας, καλούνται να πληρώσουν άλλα 3,1 δις ευρώ για τον ΕΝΦΙΑ. Αυτόν που θα καταργούσε ο κ. Τσίπρας πρόπερσι και θα μείωνε πέρυσι. Απέναντι στα συνεχή ψέματα Τσίπρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλά τη γλώσσα της Αλήθειας και έχει δεσμευτεί να μειώσει τον ΕΝΦΙΑ κατά 30% στα δύο πρώτα χρόνια της Κυβέρνησής του». 


Takis Ant / afirimeno.com
Με στοιχεία από naftemporiki.gr , avgi.gr , nd.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου