5 Οκτωβρίου 2017

Η Σοσιαλιστική Τάση του Κ. Χρυσόγονου αποχωρεί από τον ΣΥΡΙΖΑ

Η αποχώρηση της Σοσιαλιστικής Τάσης του Κώστα Χρυσόγονου από τον ΣΥΡΙΖΑ αποφασίστηκε κατά την διάρκεια ψηφοφορίας που ολοκληρώθηκε το βράδυ της Πέμπτης.

Η αποχώρηση του κ. Χρυσόγονου αποτελεί μάλλον προδιαγεγραμμένη εξέλιξη

 μιας εδώ και καιρό αποκλίνουσας πορείας από τις κεντρικές πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, μιας και ο ευρωβουλευτής έχει πολύ συχνά διαφοροποιηθεί σε κεντρικές κυβερνητικές επιλογές, ενώ ήταν ο ίδιος που είχε εξομολογηθεί ότι είχε καιρό να επικοινωνήσει με τον κ. Αλ. Τσίπρα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας των μελών της Σοσιαλιστικής Τάσης σχετικά με την πρόταση της Πολιτικής Γραμματείας για αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ και μετατροπή της σε αυτόνομη πολιτική κίνηση είναι το εξής:
Εγγεγραμμένα μέλη: 2032
Υπέρ της πρότασης αποχώρησης: 1678 (Ποσοστό 82.6%)
Κατά της πρότασης αποχώρησης: 31 (Ποσοστό 1.5%)
Αποχή: 323 (Ποσοστό 15.9%)
Κατά συνέπεια η πρόταση της Γραμματείας υπερψηφίστηκε από την απόλυτη πλειοψηφία των μελών της Σοσιαλιστικής Τάσης και εγκρίθηκε η αποχώρηση από το ΣΥΡΙΖΑ και ο μετασχηματισμός της Τάσης σε αυτόνομη πολιτική κίνηση.
Την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθούν από την Πολιτική Γραμματεία τα επόμενα βήματα στη διαδικασία για τη συγκρότηση του νέου πολιτικού μας φορέα. 

Χρυσόγονος: Σταλινικής εμπνεύσεως ο στρατηγικός σχεδιασμός Τσίπρα 

Λίγες ημέρες πριν, όταν ο Κώστας Χρυσόγονος έκανε γνωστή την πρόθεσή του να δημιουργήσει έναν νέο πολιτικό φορέα, ο σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού του πρωθυπουργού, Νίκος Καρανίκαςείχε χαρακτηρίσει σε ανάρτησή του τον ευρωβουλευτή «καροτσάκι του Βενιζέλου». Στην ίδια μάλιστα ανάρτησή του στο facebook ο Ν. Καρανίκας είχε γράψει χαρακτηριστικά: «Ας κατέβει στις εκλογές να γελάσουμε»!.

Από την πλευρά του ο κ. Χρυσόγονος, μιλώντας σήμερα στον Realfm, κατηγορώντας ευθέως τον Αλ. Τσίπρα, ανέφερε πως: 
«Είναι φανερό πως ο κ. Καρανίκας εκφράζει τον κ. Τσίπρα. Διότι, διαφορετικά θα τον είχε ήδη αποπέμψει από τη θέση του συμβούλου επί του στρατηγικού σχεδιασμού. Ο στρατηγικός σχεδιασμός του κ. Τσίπρα είναι κατ' ουσίαν σταλινικής εμπνεύσεως. Είναι το ίδιο πράγμα που έκανε ο Βισίνσκι για τον Στάλιν, το κάνει τώρα ο κ. Καρανίκας για τον κ. Τσίπρα. Δηλαδή, όταν υπήρχε κάποιος αντιφρονών στο κομουνιστικό κόμμα της Σοβιετικής Ένωσης τη δεκαετία του 1930, ο Βισίνσκι, που ήταν ο δημόσιος κατήγορος, του απήγγειλε κατηγορίες ότι είναι πράκτορας του καπιταλισμού, ότι είναι πράκτορας των Γερμανών ναζιστών και άλλα διάφορα».
Ο κ. Χρυσόγονος συμπλήρωσε ακόμη πως: 
«Τότε μπορούσαν να χρησιμοποιούν και βασανιστήρια για να αποσπούν ομολογίες από τους κατηγορουμένους και στη συνέχεια τους εκτελούσαν. Τώρα, η εκτέλεση δεν γίνεται με πραγματικά πυρά, είναι υπό τη μορφή δολοφονίας χαρακτήρων. Διότι, εξαπολύει τις χυδαίες αυτές ύβρεις ο κ. Καρανίκας για να καταπτοηθούν και όσοι άλλοι επίδοξοι κομματικοί αντιφρονούντες θα μπορούσαν να εμφανιστούν στο μέλλον. Κατ' ουσίαν, όλο αυτό καταδεικνύει την αδυναμία της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει στα πολιτικά ζητήματα τα οποία έθεσε η ανακοίνωση της σοσιαλιστικής τάσης».
Τέλος, ο κ. Χρυσόγονος ανέφερε χαρακτηριστικά για τον τρόπο που λειτουργεί το κόμμα: «Δεν τον ξέρω καν τον κ. Καρανίκα, δεν έχω μιλήσει ποτέ μαζί του. Το θέμα δεν είναι ο κ. Καρανίκας, το θέμα είναι ο κ. Τσίπρας. Ο κ. Καρανίκας εκφράζει τον κ. Τσίπρα... Η πολιτική διαφωνία δεν μπορεί να εκφραστεί μέσα στα όργανα του κόμματος, διότι το κόμμα είναι κλειστό σαν φρούριο». 

Πηγές: kathimerini.gr, real.gr






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου