27 Μαΐου 2019

Την προκήρυξη εκλογών ανακοίνωσε ο Αλ. Τσίπρας

Τσίπρας: «Αμέσως μετά το δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, θα ζητήσω από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την άμεση προκήρυξη εθνικών εκλογών»

Κάτω από το βάρος της συντριπτικής ήττας του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές αλλά και τις αυτοδιοικητικές εκλογές της Κυριακής ο Αλέξης Τσίπρας αναγκάστηκε να ανακοινώσει την προκήρυξη εθνικών εκλογών αμέσως μετά το δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών την προσεχή Κυριακή.

Να σημειωθεί εδώ ότι λίγο νωρίτερα, και μετά την δημοσιοποίηση των πρώτων επίσημων αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών, την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα και την προκήρυξη εθνικών εκλογών είχε ζητήσει ο πρόεδρος της ΝΔ σε δήλωσή του. «Ο πρωθυπουργός οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του. Για το καλό του τόπου πρέπει να παραιτηθεί και η χώρα να οδηγηθεί σε βουλευτικές εκλογές το συντομότερο δυνατόν. Αυτή είναι η μόνη καθαρή λύση» είχε πει ο Κυρ. Μητσοτάκης. 

Η δήλωση του Αλ. Τσίπρα

Γυρώ στα μεσάνυχτα της Κυριακής προς τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός 
Αλέξης Τσίπρας μεταξύ άλλων δήλωσε: 
«... Θέσαμε στην κρίση του ελληνικού λαού ένα σχέδιο για την επόμενη μέρα της πατρίδας. Ένα σχέδιο ελάφρυνσης για τους πολλούς, σχέδιο ανάκαμψης για την ελληνική οικονομία. Ζητήσαμε με γενναιότητα την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού στο σχέδιό μας... Το εκλογικό αποτέλεσμα, παρά το γεγονός ότι εμπεδώνει τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ ως πρωταγωνιστή στην πολιτική αντιπαράθεση, δεν είναι αντάξιο των προσδοκιών μας. Δεν μου ταιριάζει, δεν το έκανα ποτέ και δε θα το κάνω και τώρα, να αγνοήσω αυτό το αποτέλεσμα», είπε και πρόσθεσε: 
«Αμέσως μετά το δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, θα ζητήσω από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την άμεση προκήρυξη εθνικών εκλογών. Για να είναι τελικά ο ελληνικός λαός αυτός και μόνο αυτός που θα πάρει την οριστική απόφαση. Αν επιθυμεί να συνεχίσουμε με ένα σχέδιο για τη στήριξη των πολλών ή αν επιθυμεί την επιστροφή στα σκοτάδια της λιτότητας, του ΔΝΤ, στο χθες που όλοι και όλες ζήσαμε», σημείωσε. 

Η πρώτη αντίδραση της ΝΔ

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της προκήρυξης εθνικών εκλογών από τον Αλ. Τσίπρα από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: 
«Ο κ. Τσίπρας, υπό το βάρος μιας συντριπτικής ήττας, αναγκάστηκε να προκηρύξει εθνικές εκλογές. Οι Έλληνες με την ψήφο τους έδωσαν τη λύση. Και θα ανοίξουν τον δρόμο για μια φωτεινή Ελλάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου