4 Σεπτεμβρίου 2019

Τα «Ωραία» της Ημέρας 4.9.2019


Δεν αυξάνονται τα διόδια της Αττικής Οδού. 

Το γέλιο της Τερέζα Μέι στη Βουλή την ώρα που ο Μπόρις Τζόνσον περνούσε «δύσκολα». 

Βρετανική Βουλή, Τζόνσον σε Κόρμπιν: «Η μόνη χλωριωμένη κότα που βλέπω κάθεται στα έδρανα»!

Τα διόδια της Αττικής Οδού

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Αττικής Οδού δηλώνει δεν θα εφαρμόσει τις αυξήσεις διοδίων τελών που ανακοίνωσε στις 14 Ιουνίου 2019» τονιζεται σήμερα σε μία λιτή ανακοινωση της εταιρίας.

Υπενθυμίζεται ότι στα μέσα Ιουνίου η «Αττική Οδός» ανακοίνωσε την αύξηση των τιμών των διοδίων σε δύο στάδια: την 1η Ιουλίου (ενδεικτικά, κατά 0,20 ευρώ για τα Ι.Χ.) και την 1η Ιανουαρίου 2020 (ενδεικτικά, κατά 0,30 ευρώ για τα Ι.Χ.). Οπως αποκαλύφθηκε στη συνέχεια, η εταιρεία σκόπευε να εφαρμόσει την αύξηση από τις αρχές του τρέχοντος έτους, ωστόσο υποχώρησε ύστερα από συνεννόηση με το υπουργείο Υποδομών.

«... Κι έτσι σήμερα, βλέπουμε με ικανοποίηση την απόφαση της Αττικής Οδού να μην εφαρμόσει τις αυξήσεις. Πάνω απ'όλα, το καλό του πολίτη» δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το γέλιο της Τερέζα Μέι στη Βουλή 

Ενώ ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ζούσε χθες την πρώτη του βαριά κοινοβουλευτική ήττα για το Brexit, η προκάτοχός του, Τερέζα Μέι, τράβηξε την προσοχή των άλλων βουλευτών όταν άρχισε να γελάει ειρωνικά και με ικανοποίηση, καθισμένη δίπλα στο ιστορικό στέλεχος των Συντηρητικών, Κεν Κλαρκ. 

Ο Μπόρις Τζόνσον ηττήθηκε χθες Τρίτη στην ψηφοφορία στη Βουλή των Κοινοτήτων επί του σχεδίου νόμου για την αποτροπή της αποχώρησης χωρίς συμφωνία του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, γεγονός που εξώθησε τον πρωθυπουργό να ανακοινώσει ότι θα ζητήσει σήμερα να προκηρυχθούν πρόωρες βουλευτικές εκλογές. Μάλιστα, 21 ήταν οι αντάρτες βουλευτές των Τόρις, που τάχθηκαν εναντίον της γραμμής της κυβέρνησης. 

Σήμερα, οι βουλευτές θα ψηφίσουν επί σχεδίου νόμου που αν εγκριθεί θα αναγκάσει τον Τζόνσον να ζητήσει από την Ε.Ε. αναβολή του Brexit για τρίτη φορά. Στην περίπτωση αυτή θα βρεθεί σε θέση όμοια με εκείνη της προκατόχου του, Τερέζα Μέι. Αυτός ήταν και ο λόγος για το γέλιο της Μέι στην βουλή την ώρα που ο Τζόνσον «έχανε τη μάχη». 

Πηγή: kathimerini.gr

Τζόνσον σε Κόρμπιν: Είσαι κότα 

Σε υψηλότατους τόνους και με πρωτοφανείς χαρακτηρισμούς από τον Βρετανό πρωθυπουργό, Μπόρις Τζόνσον, προς τους αντιπάλους του συνεχίζεται σήμερα η μάχη στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Σε ένα ξέσπασμα κατά του επικεφαλής του Εργατικού Κόμματος, ο Μπόρις Τζόνσον, κατηγόρησε τον Τζέρεμι Κόρμπιν για δειλία με αφορμή τη στάση του στο αίτημα για πρόωρες εκλογές 
στις 15 Οκτωβρίου, με τον χαρακτηρισμό «χλωριωμένη κότα» (chlorinated chicken). 

BBC Politics ✔@BBCPolitics
“There’s only one chlorinated chicken that I can see in this House, and he’s on that bench”.
Boris Johnson attacks Jeremy Corbyn, after the Labour leader challenges him about US free trade deals after #Brexit#PMQs updates: http://bbc.in/2zMzMJG

«Η μόνη χλωριωμενη κότα που βλέπω κάθεται στα έδρανα» είπε χαρακτηριστικά, σε μία έμμεση αναφορά στις κατηγορίες ότι η έξοδος από την Ε.Ε. και μία εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ θα ανοίξει το δρόμο για χαμηλότερα στάνταρντς στην ασφάλεια τροφίμων και εισαγωγή χλωριωμένων κοτόπουλων.

Πηγές: naftemporiki.gr, twitter.com 


Δείτε και αυτό: Τα «Ωραία» της Ημέρας 3.9.2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου