29 Ιουλίου 2021

Η Γελοιογραφία της Ημέρας 29.7.2021

Μετά την κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής στις πανελλαδικές εξετάσεις και μάλιστα αναδρομικά που υποσχέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, θα καταργήσει, όταν θα ξαναέρθει στην κυβέρνηση, και την Ελάχιστη Θερμοκρασία του ... Καύσωνα! Αυτά, στο σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη στην «Καθημερινή».

Συγκεκριμέρνα ο Αλέξης Τσίπρας είπε: «Όχι δηλαδή μόνο για την κατάργηση της βάσης εισαγωγής αν το επόμενο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ ξαναέρθει στην κυβέρνηση, αλλά να δεσμευτώ και ότι όλα τα παιδιά που σήμερα κόβονται, αδίκως κατά την άποψή μου ενώ θα μπορούσαν να είχαν περάσει, θα έχουν δυνατότητα αν το επιθυμούν να καταθέσουν μηχανογραφικά δελτία με τους σημερινούς βαθμούς που έχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις και καθ' υπέρβαση να ενταχθούν στα ΑΕΙ...».

Και το υπουργείο Παιδείας σχολίασε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει φτάσει στο έσχατο σημείο να εμπαίζει ευθέως νέα παιδιά, τάζοντάς τους στην ουσία την κατάργηση κάθε νόμιμης, αξιοκρατικής διαδικασίας εισαγωγής στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, και μάλιστα αναδρομικά! Σε ένα απίστευτο κρεσέντο λαϊκισμού, και μακριά από κάθε έννοια ασφάλειας δικαίου, ο κ. Τσίπρας εξήγγειλε την κατάργηση των πανελλαδικών εξετάσεων, υποσχόμενος σε υποψήφιους την αναδρομική εισαγωγή τους σε σχολές στις οποίες δεν εισήχθησαν...».

Και ένα ακόμη σχετικό σκίτσο:


Σε κάθε υποψήφιο και ένα πτυχίο δώρο! Σκίτσο, του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην «Καθημερινή».

- Advertisement-

1 σχόλιο:

  1. Thanks for accepting me on your blog. I will bring many other bloggers to get your RSS roots to get more informed by your related articles.
    I tumble on a list of medical certifications courses online and I have decided to share with you the good news because I know many people are searching for jobs online, this may help many people to get employed directly abroad.
    We have examples of ATTACHED MEDICAL CERTIFICATION COURSES you

    ΑπάντησηΔιαγραφή