1 Οκτωβρίου 2012

Κον Μπεντίτ: Απάνθρωπος ο ρυθμός των αλλαγών που ζητούνται από την Ελλάδα

Ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ, συμπρόεδρος της ομάδας των Οικολόγων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καταδίκασε «τον απάνθρωπο ρυθμό» των μεταρρυθμίσεων που ζητούνται από την Ελλάδα, προειδοποιώντας μάλιστα και για τον κίνδυνο μιας δικτατορίας.
«Αν η Ευρώπη δεν δημιουργήσει ένα κοινωνικό ταμείο αποπληρωμής, όσον αφορά την κρίση στην Ελλάδα» αυτό «θα κάνει την Ελλάδα να γονατίσει», σημείωσε ο Κον Μπεντίτ. Στην περίπτωση αυτή, προειδοποίησε, μια επιστροφή σε μια στρατιωτική δικτατορία παρόμοια με τη δικτατορία των συνταγματαρχών δεν αποκλείεται.

«Η πολιτική την οποία ακολουθεί σήμερα η τρόικα και η οποία δεν ελέγχεται από κανέναν, είναι μια πολιτική που θέτει σε κίνδυνο την δημοκρατική ουσία της ελληνικής κοινωνίας», σημείωσε ο Κον Μπεντίτ.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Φερχόφστατ, 
πρόεδρος της Ομάδας των Φιλελευθέρων στο Ευρωκοινοβούλιο, παρουσιάζοντας στις Βρυξέλλες το βιβλίο του (μανιφέστο) για τις Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης, το οποίο συνυπογράφει με τον Ντανιέλ Κον Μπεντίτ.

Συγκεκριμένα ο Φερχόφστατ ζήτησε: «επειγόντως» τη δημιουργία ενός ταμείου αποπληρωμής του χρέους ή «ακόμη καλύτερα μιας ενιαίας αγοράς ομολόγων» που θα οδηγήσει σε μείωση των επιτοκίων στην Ευρώπη.
«Χωρίς αυτό», επέμεινε, «ούτε η Ισπανία, ούτε η Ιταλία θα μπορέσουν ποτέ να ανακτήσουν μια υγιή οικονομική πολιτική και μια πολιτική ανάπτυξης».

Πηγή (και αναλυτικότερα) στο http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231215527

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου