26 Οκτωβρίου 2012

Spiegel: Οι Έλληνες αξίζουν την επιμήκυνση, οι πολιτικοί τους όχι

«Δεν υπάρχει καμία αντίρρηση να ελαφρυνθεί το βάρος της κρίσης για τους Έλληνες. Η έμφαση στους Έλληνες όμως, δηλαδή στην ταμία και τον γραφίστα, στον εκπαιδευτικό και στην νοσοκόμα, επί παραδείγματι. Και αυτό επειδή ακριβώς εκείνοι υποφέρουν από την ύφεση και την ανεργία.
Ωστόσο, η επιμήκυνση διευκολύνει την επιβίωση ενός επαγγέλματος κυρίως: των πολιτικών και ειδικότερα των κυβερνώντων στην Αθήνα. Και αυτοί δεν την αξίζουν», αναφέρει το Γερμανικό περιοδικό Der Spiegel στην ιστοσελίδα του.

Σχετικά με το ίδιο θέμα, την επιμήκυνση του ελληνικού προγράμματος, μερικά ακόμη σχόλια του γερμανικού τύπου:

Η Süddeutsche Zeitung του Μονάχου, σε σχόλιο της με τίτλο «Αξίζει στην Αθήνα η επιμήκυνση» αναφέρει «Η Ελλάδα θα λάβει την επόμενη δανειακή δόση και επιπλέον δύο χρόνια για να επιτύχει τους στόχους της» και προσθέτει:
«Η εξέλιξη αυτή εξυπηρετεί όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές. Την καγκελάριο Μέρκελ, επειδή το χρηματοδοτικό κενό θα πρέπει να καλυφθεί το 2014, δηλαδή μετά τις γερμανικές εκλογές. Τον Αντώνη Σαμαρά, επειδή έτσι τηρεί μια προεκλογική του υπόσχεση. Εξυπηρετεί και τους Έλληνες, που μπορούν πάλι να ελπίζουν ότι θα αποφύγουν μια χρεοκοπία τύπου Αργεντινής»,καταλήγει το δημοσίευμα.

Επικριτικό είναι το σχόλιο της Die Welt, η οποία παρατηρεί με αυστηρό ύφος: «Για άλλη μια φορά επιείκεια, λοιπόν. Για τελευταία όμως φορά".

Τέλος η Bild κατηγορεί την κυβέρνηση Μέρκελ για ανακολουθία λόγων και έργων, υπενθυμίζοντας δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών, που απέκλειαν την παραχώρηση περισσότερου χρόνου στην Ελλάδα.

_______________
Πηγές: 
Deutsche Welle, ethnos.gr, euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου