8 Φεβρουαρίου 2013

Ευτράπελα στην Προανακριτική για τη λίστα Λαγκάρντ

Ολοένα και μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι εργασίες της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής, για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, τουλάχιστον σε επίπεδο... θεάματος.

Ας δούμε ορισμένες περιπτώσεις:

Τα αίματα άναψαν όταν ο πρόεδρος της Προανακριτικής Επιτροπής Χρήστος Μαρκογιαννάκης ανακοίνωσε ότι διακόπτει τις εργασίες, μετά την κατάθεση του κ. Ηλία Πλασκοβίτη (πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών), κι ενώ τον λόγο είχε προηγουμένως ζητήσει, για συμπληρωματικές ερωτήσεις, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Ο διάλογος μεταξύ του κ. Μαρκογιαννάκη και του κ. Καπερνάρου ήταν η αφορμή για την διακοπή των εργασιών της επιτροπής.

Μαρκογιαννάκης : Δεν επιτρέπω άλλες ερωτήσεις, λύεται η συνεδρίαση.
Καπερνάρος: Έχουμε κι άλλες ερωτήσεις, είναι σημαντικό για την ουσία.
Γεωργιάδης (προς Καπερνάρο): Έκανες 400 ερωτήσεις, η 401η ερώτηση είναι η συγκάλυψη;
Κωνσταντοπούλου (προς Πλασκοβίτη): Μην σηκωθείτε να φύγετε, είναι παράνομο...
Μαρκογιαννάκης: Εγώ είμαι πρόεδρος, λύεται η συνεδρίαση.
Κωνσταντοπούλου: Σας κατηγορώ για υπόθαλψη εγκληματία και συγκάλυψη.
Γεωργιάδης (προς Κωνσταντοπούλου): Εσείς φαντάζεστε τον εαυτό σας ως πρόεδρο λαϊκού δικαστηρίου, να σφάζετε κόσμο όπως και τότε.
Μαρκογιαννάκης: Δεν μπορώ άλλο, δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση.

Στη διάρκεια αυτής της έντονης αντιπαράθεσης, ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων χτύπησε με μεγάλη δύναμη το χέρι του στο έδρανο, με αποτέλεσμα να σπάσει το δάχτυλό του και να διακομιστεί στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Πηγή: www.ethnos.gr της 31.1.2013


Ο βουλευτής και εκπρόσωπος της ΝΔ στην Επιτροπή Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον Βήμα fm, αναφέρθηκε στη βιντεοσκόπηση των συνεδριάσεών της Επιτροπής, λέγοντας ότι «φαντάσου να είχαμε βιντεοσκόπηση χθες και να έβλεπε ο κόσμος τη σκηνή που σπάει το δάχτυλό του ο άνθρωπος (ο βουλευτής Β. Καπερνάρος). Θα γελούσε η υφήλιος για 70 χρόνια».

Ο βουλευτής της ΝΔ ήταν επικριτικός και για την εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ στην Επιτροπή, Ζωή Κωνσταντοπούλου, λέγοντας: «Αν είχαμε βγάλει πρόεδρο την κ. Κωνσταντοπούλου θα μας είχε κλείσει όλους φυλακή. Το όνειρό της είναι αυτό. Είναι γεννημένη εισαγγελεύς η γυναίκα, δεν ξέρω γιατί έγινε βουλευτής ή δικηγόρος».

Πηγή: www.ethnos.gr της 1.2.2013


Στο ίδιο έργο: η Ζωή Κωνσταντοπούλου ρωτάει με τις ώρες τους μάρτυρες "παίζοντας" με την υπομονή και τα νεύρα των μελών της προανακριτικής και ο πρόεδρός της Χρ. Μαρκογιαννάκης ...σηκώνει τα χέρια ψηλά.

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης στην επιτροπή της δημοσιογράφου Γ. Παπαδάκου και ενώ η Ζωή συνέχιζε ακάθεκτη να ρωτά τη μάρτυρα, παρ΄ότι είχε ήδη συμπληρώσει 55 λεπτά, ο πρόεδρος της Επιτροπής ζήτησε από τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να ολοκληρώσει, κι όταν εκείνη αρνήθηκε, έλυσε τη συνεδρίαση.

Ο ίδιος μάλιστα φέρεται να πλησίασε κάποια στιγμή τη Ζ. Κωνσταντοπούλου και να της είπε: «Με παίρνουν δικαστές και με οικτίρουν, για την ατυχία μου να προεδρεύω σε αυτή την επιτροπή».

Φυσικά η Ζωή αντέδρασε έντονα κάνοντας λόγο για προσπάθεια φίμωσής της και για «χαλκεία». Επιπλέον, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε δήλωσή της, την οποία υπογράφει από κοινού με τον Θ. Δρίτσα, κατηγόρησε τον πρόεδρο της επιτροπής ότι καλλιεργεί τεχνητή ένταση «με την τακτική της πυροδότησης της συνεδρίασης προς αποτροπή της ουσιαστικής διερεύνησης», ενώ φέρεται να δήλωσε την πρόθεσή της να καταθέσει πρόταση μομφής σε βάρος του Χρ. Μαρκογιαννάκη!

«Μακάρι να μου κάνει πρόταση μομφής», σχολίασε από την πλευρά του ο Χρ. Μαρκογιαννάκης, προσθέτοντας: «Κάθε φορά που μιλάει (η Ζωή) μυρμηγκιάζει το κεφάλι μου...».

Πηγή: www.ethnos.gr της 8.2.2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου