23 Απριλίου 2013

H Αλβανία "τραβάει" Έλληνες μετανάστες για εργασία

Και όμως είναι αλήθεια: Σε ελκυστικό προορισμό για εύρεση εργασίας από αλλοδαπούς, μεταξύ των οποίων και αρκετοί Έλληνες, εξελίσσεται η Αλβανία, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα στο http://www.kathimerini.gr

Σε μεγάλες πόλεις της χώρας, ο αριθμός των αλλοδαπών που αναζητούν εργασία σημείωσε αύξηση 8%, έναντι του 2012, τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, της βαλκανικής αυτής χώρας, που δημοσιεύει το πρακτορείο ειδήσεων "ΑΤΑ".

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, 2.500 αλλοδαποί επέλεξαν την Αλβανία ως προορισμό για εύρεση εργασίας, με το 75% του προαναφερόμενου αριθμού να έχουν ήδη λάβει την απαραίτητη άδεια εργασίας.

Από τα στοιχεία του τμήματος μετανάστευσης του υπουργείου Εργασίας, προκύπτει ότι, «ο αυξανόμενος αριθμός των αλλοδαπών που αναζητούν δουλειά στην Αλβανία είναι αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης που έπληξε χώρες στην περιοχή και των νέων απλουστευμένων διαδικασιών για την απόκτηση άδειας εργασίας».

Οι περισσότεροι αλλοδαποί που αναζητούν δουλειά στην Αλβανία προέρχονται (σύμφωνα πάντα με το υπουργείο Εργασίας) από χώρες όπως η Τουρκία, η Ελλάδα, η Ιταλία, ο Καναδάς, η Κίνα και η ΠΓΔΜ, τονίζεται στο τηλεγράφημα του πρακτορείου ειδήσεων «ΑΤΑ».

Βρε πως αλλάζουν οι καιροί...!!!

__________________
Πηγή: http://www.kathimerini.gr στις 23.4.2013


yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου