14 Μαΐου 2013

Fitch: Αναβαθμίζει την Ελλάδα σε B-

Στην αναβάθμιση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας, από CCC σε B-, προχώρησε σήμερα Τρίτη ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings. Οι προοπτικές (οutlook) είναι σταθερές.

Η 
αναβάθμιση αντανακλά σύμφωνα με τον οίκο τη σημαντική πρόοδο που έχει επιτευχθεί τόσο στο δημοσιονομικό πεδίο όσο και στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, σε μία περίοδο που η εσωτερική υποτίμηση έχει αρχίσει να αποδίδει.

Όπως τονίζουν, παρά τη μεγάλη ύφεση και τη μείωση της απασχόλησης, η διαγραφή του δημόσιου χρέους και η παράταση που εξασφαλίστηκε για την εκπλήρωση των δημοσιονομικών στόχων, έχουν οδηγήσει τους δείκτες οικονομικού κλίματος σε υψηλό τριών ετών, ενώ ο κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη έχει μειωθεί.

Επίσης, σύμφωνα με τη Fitch το πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής βρίσκεται σε ορθή τροχιά (on track), εν μέσω ενός κλίματος κοινωνικής και πολιτικής σταθερότητας.

Πάντως, οι αναλυτές του οίκου συμπληρώνουν πως ακόμη δεν έχει επιτευχθεί η οικονομική ανάπτυξη, ενώ η αντίσταση στις μεταρρυθμίσεις είναι υψηλή, κάτι που δείχνει τους συνεχιζόμενους κινδύνους στην εφαρμογή του προγράμματος.

________________
Πηγές: http://www.tovima.gr, http://www.naftemporiki.gr






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου