8 Μαΐου 2013

Morgan Stanley: Αγοράστε ελληνικά ομόλογα

«Ανάμεσα στις δύο κορυφαίες αγορές σταθερού εισοδήματος της χρονιάς» κατατάσσει τη χώρα μας ο γνωστός ελβετικός χρηματοπιστωτικός όμιλος Morgan Stanley, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal.

Σε φόρουμ που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα, ο Πάολο Μπατόρι, επικεφαλής του τμήματος ομολογιακής πολιτικής, προέτρεψε τους επενδυτές να στραφούν προς τα ελληνικά ομόλογα: «Αγοράστε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου», είπε χαρακτηριστικά.


Τις τελευταίες ημέρες καταγράφεται αποκλιμάκωση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων στη δευτερογενή αγορά. Η εξέλιξη αυτή, η οποία αντανακλά τη βελτίωση του κλίματος, έχει ως αποτέλεσμα η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου να υποχωρήσει στα επίπεδα του Οκτωβρίου του 2010. Πριν δηλαδή η χώρα υπαχθεί στο καθεστώς του Μνημονίου.

«Αν αναλογιστεί κανείς ότι αυτά τα ομόλογα το Μάρτιο του 2012 βρίσκονταν στο 30%, οφείλει να παραδεχτεί ότι έχει σημειωθεί πρόοδος» επισημαίνει η Morgan Stanley.

Για ποιο λόγο να επενδύσει κανείς στην Ελλάδα; Διότι, σύμφωνα με τον Πάολο Μπατόρι της Morgan Stanley, η ανάπτυξη δεν είναι μακριά. «Πιστεύουμε ότι η ελληνική οικονομία θα βελτιωθεί φέτος και του χρόνου. Η Ελλάδα θα ανακάμψει φέτος και θα επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς την επόμενη χρονιά», δηλώνει χαρακτηριστικά.

Και δυο λόγια για την πορεία του ελληνικού spread: Το ελληνικό spread, ήτοι η διαφορά της απόδοσης των δεκαετών ελληνικών ομολόγων έναντι του αντίστοιχου γερμανικού ομολόγου βάσης bund, κατέγραψε υψηλό στις 3.530,1 μ.β. στις 2.3.2012 και παρέμεινε πάνω από τις 2.000 μ.β. μέχρι τις 12.9.2012. Από κει και πέρα ακολουθεί μία σχεδόν συνεχόμενη πτωτική πορεία για να υποχωρήσει κάτω από τις 1.000 μονάδες (981,8 μ.β.) στις 8.1.2013, ενώ έφτασε στις 845,7 μ.β. στις 28 του ίδιου μήνα. Την Τετάρτη 8.5.2013 διαμορφώνεται στις 843 μ.β., στο χαμηλότερο επίπεδο των τριών τελευταίων ετών.

___________________
Πηγές: http://www.ethnos.gr και http://www.capital.gr στις 8.4.2013






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου