24 Ιουλίου 2013

Σπαλαθρονήσι Χαλκιδικής: Πωλείται σε δημοπρασία!

Με τη μέθοδο της δημοπρασίας πωλείται για πρώτη φορά στη χώρα μας ένα ελληνικό νησί, το Σπαλαθρονήσι, που βρίσκεται στο Νέο Μαρμαρά Χαλκιδικής, στον Τορωναίο Κόλπο, μεταξύ Πόρτο Καρρά και Πόρτο Κουφό. Η τιμή εκκίνησης έχει οριστεί στα 10 εκατ. ευρώ και η δημοπρασία θα γίνει τον Σεπτέμβριο.

Με τη μέθοδο αυτή, όπως τόνισε στο πλαίσιο σημερινής συνέντευξης τύπου ο ιδιοκτήτης του οίκου δημοπρασιών “Myro Antiques House”, Σταύρος Μυρωνίδης, φαίνεται ξεκάθαρα η τιμή πώλησης, αποδίδονται όλοι οι νόμιμοι φόροι, νομιμοποιείται το κέρδος των ιδιοκτητών και ελαχιστοποιείται η γραφειοκρατία.

Στο μεταξύ, μέχρι τις 20 Αυγούστου θα πραγματοποιείται η διαδικασία “Byu it now option” για το Σπαλαθρονήσι, γεγονός που σημαίνει ότι ήδη γίνονται συζητήσεις και εφόσον βρεθεί ο επενδυτής που ικανοποιήσει το αίτημα της ιδιοκτήτριας οικογένειας σε ό,τι αφορά την τιμή, δεν αποκλείεται η “δουλειά να κλείσει και να μην γίνει τελικά δημοπρασία”.

Υπογραμμίζεται ότι το νησί, που πήρε το όνομά του από το φυτό Σπάραθος, βρίσκεται σε απόσταση 500 μέτρων από την ακτή Σιθωνία και το συνολικό εμβαδόν του είναι 103.782 τ.μ. Το νησί εντάσσεται στις προστατευόμενες περιοχές και στο πλαίσιο αυτό για τουριστική εκμετάλλευση μπορούν να χτιστούν περί τα 8 στρέμματα, ενώ εάν κάποιος επιθυμεί να φτιάξει οικία, αυτή δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 380 τ.μ.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Μυρωνίδης εξέφρασε την πεποίθηση ότι τα ελληνικά νησιά είναι υποτιμημένα και προέτρεψε τους Έλληνες εφοπλιστές να επενδύσουν στην ελληνική γη, αντί να αγοράζουν ακίνητα στο εξωτερικό. Πάντως όπως είπε, όποιος αγοράζει γη στη χώρα μας, είτε Έλληνας, είτε ξένος, το πράττει βασικά γιατί “αγαπάει την Ελλάδα”.

_______________
Πηγές: http://www.kathimerini.gr και http://www.tanea.gr 24.07.2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου