10 Ιουλίου 2013

Υποβάθμιση Ιταλίας από S&P σε "BBB"

Η Standard & Poor’s Ratings Services (S&P) υποβάθμισε χθες την αξιολόγηση της Ιταλίας κατά μία βαθμίδα, από το ΒΒΒ+ σε ΒΒΒ, επικαλούμενη τις επιδεινούμενες προοπτικές της οικονομίας της χώρας. Οι προοπτικές είναι αρνητικές.

Ο οίκος αξιολόγησης δήλωσε πως η υποβάθμιση αντανακλά την άποψή της για μια περαιτέρω επιδείνωση των οικονομικών προοπτικών της Ιταλίας, που έρχονται μετά από μια δεκαετία με μηδενική σχεδόν πραγματική ανάπτυξη.

Ο οίκος υποβάθμισε ακόμη τις εκτιμήσεις για το ΑΕΠ του έτους στο -1,9% από το -1,4% που ήταν η εκτίμηση το Μάρτιο, ενώ αναμένει ότι το κατά κεφαλή εισόδημα για το 2013 θα διαμορφωθεί στα 25.000 ευρώ, κατά τι λιγότερο από τα επίπεδα του 2007.

Η S&P ανακοίνωσε ότι η χαμηλή ανάπτυξη της Ιταλίας προκύπτει σε μεγάλο βαθμό από την ακαμψία στην αγορά εργασίας και προϊόντων, θεωρώντας ότι το ονομαστικό κόστος ανά μονάδα εργασίας έχει αυξηθεί περισσότερο στην Ιταλία από οποιαδήποτε άλλη μεγάλη χώρα-μέλος της ευρωζώνης.

Ο οίκος ακόμη αναμένει ότι το καθαρό χρέος της γενικής κυβέρνησης θα ανέλθει στο 129% του ΑΕΠ στο τέλος του 2013 και θα μεταξύ των μεγαλύτερων στην ΕΕ.

_________________
Πηγή: http://www.capital.gr 09.07.2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου