27 Δεκεμβρίου 2013

Lloyd's List: Οι μεγαλύτερες προσωπικότητες της ναυτιλίας

Τη δυναμική της ελληνικής ναυτιλίας αναδεικνύει για άλλη μια φορά η Lloyd’s List, η οποία στην ετήσια έκδοσή της για τις 100 μεγαλύτερες προσωπικότητες της ναυτιλίας για το 2013 περιλαμβάνει 15 Ελληνες.

Στην πρώτη δεκάδα, σύμφωνα με τη "
Ναυτεμπορική", και πιο συγκεκριμένα στην πέμπτη θέση βρίσκεται ο κ. Γιάννης Αγγελικούσης ως ο μεγαλύτερος Ελληνας εφοπλιστής. Ακολουθεί στην όγδοη θέση η κα Αγγελική Φράγκου με το αιτιολογικό ότι ο όμιλος Navios αναπτύσσεται διαρκώς, αφού μέσα στο 2013 ενισχύθηκε με 50 πλοία. Μία θέση παρακάτω είναι ο κ. Γιώργος Οικονόμου, ο οποίος κατάφερε να διαχειριστεί με επιτυχία την κρίση στις ναυλαγορές για λογαριασμό της εισηγμένης Dryships, ενώ επεκτείνει και την Oceanrig που δραστηριοποιείται στα drillships.

Στην 22η και 23η θέση της λίστας των Lloyd’s βρίσκονται οι κ.κ. Πήτερ Γ. Λιβανός και Γιώργος Προκοπίου αντίστοιχα, ενώ στην 51η θέση καταλαμβάνει ο πρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Θόδωρος Βενιάμης. Την 57η θέση καταλαμβάνει ο κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντακόπουλος και την 61η ο κ. Νίκος Τσάκος.

O κ. Πήτερ Γεωργιόπουλος ακολουθεί στην 69η θέση, ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης στην 73η, ο κ. Συμεών Παληός στην 77η και ο κ. Πέτρος Παππάς στην 80ή.

Τέλος, ο κ. Γιάννης Πλατσιδάκης βρίσκεται στην 83η θέση, ο κ. Δημήτρης Μελισσανίδης στην 94η και ο πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας του Λονδίνου (Committee) Χαράλαμπος Φαφαλιός στην 96η θέση.

_______________
Αναδημοσίευση από τη «Ναυτεμπορική». Παρασκευή, 27 Δεκεμβρίου 2013
http://www.naftemporiki.gr/finance/story/746947

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου