17 Ιανουαρίου 2014

Π. Τατσόπουλος: Το κλίμα ήταν άρρωστο

Μερικές φορές αξίζει να προσεχθεί η άποψη ενός πολιτικού που αποχωρεί από το κόμμα του και πλέον, αδέσμευτος από την κομματική γραμμή, εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του και ασκεί την κριτική του. Και όταν αυτός ο κάποιος τυχαίνει να είναι βουλευτής και να διαχωρίζει τη θέση του από μια ανερχόμενη πολιτική δύναμη που στο εγγύς μέλλον είναι πολύ πιθανό να κυβερνήσει τον τόπο, τότε η γνώμη του αποκτά αυξημένο ενδιαφέρον.

Είναι η περίπτωση του Πέτρου Τατσόπουλου, που μόλις πρόσφατα αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη μεταξύ των άλλων είπε: 


Επιλογή αποσπασμάτων από τη συνέντευξη που δημοσιεύτηκε στις 16.1.2013 στο Έθνος:

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το κλίμα εξυγιάνθηκε και για τις δύο πλευρές. Ήταν τόσο αρρωστημένο, ειλικρινά, όχι τόσο στο ανώτατο επίπεδο, σε επίπεδο ηγεσίας – αν και τους τελευταίους μήνες και σε επίπεδο ηγεσίας – αλλά τους μήνες αυτούς η περιρρέουσα ατμόσφαιρα, η βεβαιότητα που ξεκίνησε σαν ψίθυρος και θεωρία συνωμοσίας και στη συνέχεια απέκτησε βάση στον ΣΥΡΙΖΑ, ότι εγώ είμαι μάλλον φυτευτός, πράκτορας και δούρειος ίππος. Διότι από ένα σημείο και έπειτα, ό,τι και να έλεγα, απόψεις του πράκτορα ήταν. Κανείς δεν ασχολείτο με τις απόψεις τις ίδιες και ο ρόλος υπερέβαινε τις απόψεις σου. Όλο αυτό που έφτασε στο μη παρέκει, διαλύθηκε μέσα σε 24 ώρες. Τώρα, νιώθω κι εγώ καλύτερα και ο ΣΥΡΙΖΑ καλύτερα και μπορεί να ακούει ο ένας τον άλλον τι λέει» είπε ο Πέτρος Τατσόπουλος και συνέχισε:

«Το θεωρώ οριστικό (το διαζύγιο) και θεωρώ καραγκιοζιλίκι και οπερέτες αυτό που βλέπουμε όλους τους προηγούμενους μήνες στα άλλα κόμματα, να φεύγουν τρεις μήνες και μετά να ζητάνε συγγνώμη, να ξεχνάνε τι λέγανε και να ξαναγυρνάνε. Αυτό το θεωρώ καραγκιοζιλίκι. Το θεωρώ οριστικό λοιπόν. Από εκεί και πέρα, και τον καιρό που ήμουν στον ΣΥΡΙΖΑ, έλεγα και εξακολουθώ να λέω ότι δύο είναι οι επιλογές μας στις εκλογές, όποτε και αν γίνουν: είτε κυβέρνηση με κορμό ΣΥΡΙΖΑ είτε με κορμό τη Ν.Δ. Αυτό δεν αλλάζει και δεν σταματώ να το λέω, ότι πρέπει να γίνει μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ. Άρα, δεν αλλάζει και η κατεύθυνση προς την οποία εγώ θα δουλέψω, για μία συμμαχία που έχει κατεύθυνση μονάχα τον ΣΥΡΙΖΑ και την Κεντροαριστερά – δηλαδή, τη δεξιά πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, διότι από την αριστερή δεν έχουμε και πολλά να περιμένουμε για να φτιάξουμε μια κυβέρνηση που θα σταθεί στα πόδια της και θα αποδώσει»....

«...Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία σχέση με την τρομοκρατία και θεωρώ γελοίο ότι η Ν.Δ. προσπαθεί να το ανεβάσει αυτό και να το κάνει πρωτοσέλιδο, την υποτιθέμενη σχέση με την τρομοκρατία, από τη στιγμή που η ίδια η Ν.Δ. επί δεκαετίες θεωρούσε το ΠΑΣΟΚ ως γενεσιουργό της τρομοκρατίας στην Ελλάδα. Από τη στιγμή που κοπάναγαν το Σημίτη με τις βόμβες στη δικτατορία και έλεγαν ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου είναι αρχηγός της 17Ν… Επειδή τότε δεν έπαιζε μπάλα η Αριστερά, δεν ασχολιόντουσαν μαζί της. Τώρα, όντως με την τρομοκρατία, την ατομική τρομοκρατία, δεν είχε καμία σχέση».

Στη συνέχεια, αφού ο Π. 
Τατσόπουλος αναφέρει ότι δεν είχε καμιά πρόταση από άλλο κόμμα όταν έφυγε από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά θέλει να είναι και στην επόμενη Βουλή, σε ερώτηση σχετικά με την "κίνηση των 58" σημειώνει:

«Βέβαια θα πάω (αν με καλέσουν). Δεν το είχα πει και την άλλη φορά ότι θα πήγαινα στο "Ακροπόλ", αν με είχαν καλέσει; Αφού τους θεωρώ φυσικούς μας συμμάχους. Πιστεύω ότι όλοι αυτοί πρέπει να κατέβουν σε κοινό μέτωπο. Το θεωρώ ολέθριο λάθος και το λέω πολύ σοβαρά, να μη γίνει. Είναι ολέθριο λάθος να κατέβουν αυτόνομα. Είναι πολωτικό το σύστημα αυτή τη στιγμή. Βεβαίως και ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να κάνει βήματα προς το Κέντρο. Είναι αμφίδρομο αυτό. Και ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να κάνει βήματα προς τους "58" και τη ΔΗΜΑΡ και οι "58" πρέπει να κάνουν άνοιγμα προς τον ΣΥΡΙΖΑ».

_________________
Ολόκληρη η ραδιοφωνική του συνέντευξη του Πέτρου Τατσόπουλου στο:
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63949194






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου