29 Ιανουαρίου 2014

Συνάντηση Σαμαρά-Πούτιν: Απλώς έλιωσαν οι πάγοι!

Η χθεσινή συνάντηση του Ελληνα πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στις Βρυξέλλες έρχεται να λιώσει τον πάγο που είχε καλύψει τις σχέσεις των δύο χωρών μετά το ναυάγιο της εξαγοράς της ΔΕΠΑ από την Gazprom και τις επικριτικές για την Ελλάδα και το επενδυτικό περιβάλλον σε αυτή δηλώσεις του Ρώσου προέδρου.
 
Η ίδια συνάντηση κατέδειξε, επίσης, το ευρύ πεδίο σύμπραξης μεταξύ των δύο κρατών, αλλά και τη σημαντική απόσταση που χωρίζει τις καλές προθέσεις από τις πράξεις.

Πάντως, το ενδιαφέρον της Μόσχας να δώσει ενεργό «παρών» στη διαδικασία ιδιωτικοποίησης του ΟΣΕ, αλλά και του λιμένα Θεσσαλονίκης, επαναβεβαίωσε χθες ο Ρώσος πρόεδρος στον Ελληνα πρωθυπουργό. Επίσης, πέραν της ρωσικής συμμετοχής στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, ο κ. Σαμαράς έθεσε στον Ρώσο πρόεδρο και το ζήτημα της τιμής του φυσικού αερίου που προμηθεύεται η Ελλάδα από την Gazprom. Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες από την ελληνική αντιπροσωπεία, ο κ. Πούτιν, χωρίς να δεσμευθεί σχετικά, εμφανίστηκε θετικός ώστε να εξετάσει με τη δέουσα σοβαρότητα το ζήτημα, που ούτως ή άλλως βρίσκεται υπό διαπραγμάτευση μεταξύ των δύο πλευρών.


Πηγή: www.kathimerini.gr 29.01.2014
Το σκίτσο είναι του Ηλία Μακρή επίσης από την Καθημερινή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου