24 Μαΐου 2014

Σαμαράς: "Σταθερότητα ή οπισθοδρόμηση", το δίλημμα που έθεσε

Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρό του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, από την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ την Παρασκευή το βράδυ στην πλατεία Συντάγματος. "Θέλουν να μας γυρίσουν πίσω στο χάος", τόνισε ο πρωθυπουργός, επιμένοντας έντονα στο ενδεχόμενο του κινδύνου αποσταθεροποίησης και επιστροφής της χώρας σε καθεστώς αβεβαιότητας, ενώ παράλληλα δήλωσε ότι «Για εμάς δεν υπάρχει άλλη επιλογή ...Μόνο μπροστά θα πάει η Ελλάδα».

Ο κ. Σαμαράς με την ομιλία του απευθύνθηκε και σε ένα σημαντικό τμήμα του εκλογικού σώματος που, ανεξάρτητα από την έντονη δυσαρέσκειά τους και την οργή τους για την εφαρμοζόμενη οικονομική πολιτική και την υποβάθμιση της καθημερινότητάς τους, ανησυχούν για το ενδεχόμενο να υπάρξει αποσταθεροποίηση και να μπει η χώρα σε περιπέτειες, εάν υπάρξει ένα θετικό αποτέλεσμα για το ΣΥΡΙΖΑ.

Το κεντρικό δίλημμα που έθεσε 
ο πρωθυπουργός εν όψει των εκλογών της Κυριακής ήταν «σταθερότητα ή οπισθοδρόμηση» τονίζοντας ότι ο ίδιος δεν θα αφήσει «οι θυσίες του λαού να πάνε χαμένες». «Η χώρα βγαίνει από την κρίση, αλλά κάποιοι δεν θέλουν να βγει από την κρίση. Θέλουν να μας γυρίσουν στο χάος. Δεν θα τους αφήσουμε!» είπε.

Δήλωσε ότι "δεν θα υπάρξει ούτε νέο μνημόνιο, ούτε νέα μέτρα" και ότι η χώρα μας ακολούθησε τον ευρωπαϊκό δρόμο, εκείνον που ακολούθησαν η Πορτογαλία και η Ιρλανδία που βγήκαν από τα μνημόνια. "Και η Ελλάδα τώρα βγαίνει από τα μνημόνια και κάποιοι δεν θέλουν” συμπλήρωσε.

Υποσχέθηκε σταδιακή αποκατάσταση των αδικιών, "
δεν ξεχνάω να δώσω αυτά που χρωστάω στον ελληνικό λαό” είπε.

Αναφέρθηκε ακόμη στο φορολογικό σύστημα λέγοντας "Θέλουμε να μειώσουμε σταδιακά τους φόρους, έχουμε οδικό χάρτη για το πως και πότε. Στο μόνο που επιμένω είναι να αποκτήσει ανθρώπινο πρόσωπο ο φορολογικός μηχανισμός του κράτους. Ξέρω τι πρέπει να γίνει και θα γίνει με τον σωστό τρόπο".

Δεν παρέλειψε ακόμη να αναφερθεί και στην χθεσινή αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο Fitch. 

Γενικά, ήταν μια καθαρά "προεκλογική" ομιλία.

afirimeno.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου