30 Μαΐου 2014

Προς πώληση η παραλία της Γιάλοβας στη Μεσσηνία

Στην απέραντη παραλία της Γιάλοβας, που δεσπόζει στον όρμο (φυσικό λιμάνι) της Πύλου με τα προστατευμένα από τους ανέμους ήσυχα νερά, μπήκε από το Δημόσιο (ΤΑΙΠΕΔ) πωλητήριο. 

Πρόκειται για μια παραλιακή έκταση, στην περιοχή Ντιβάρι της Γιάλοβας, που είναι και η μοναδική μεγάλη παραλία στον όρμο της Πύλου, καταλαμβάνοντας ολόκληρο σχεδόν το βόρειο κομμάτι του.
Η έκταση αυτή, στο μεγαλύτερο μέρος της αποτελείται από μια στενή λωρίδα γης μεταξύ θάλασσας από την μια πλευρά και λίμνης από την άλλη.

Γιάλοβα: ταβέρνες στην παραλία

Η προς πώληση έκταση ανέρχεται συνολικά στα 580 στρέμματα, από τα οποία τα 45 στρέμματα προορίζονται για εξοχικές κατοικίες (Property code: ABK A7 & 208), ενώ σε μέρος των υπολοίπων 535 στρεμμάτων θα ανεγερθεί ξενοδοχειακό συγκρότημα (Property code: ΑΒΚ Α3).
  
Γιάλοβα: μέρος της προς πώληση έκτασης. Στο βάθος αριστερά η Σφακτηρία

Και υπάρχουν ακόμη εκατοντάδες ή και χιλιάδες παραλιακές εκτάσεις, σε ολόκληρη την Ελληνική επικράτεια, προς πώληση*. "Το ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου) ξεκίνησε ένα ιδιαίτερα φιλόδοξο έργο για την εκμετάλλευση των ιδιόκτητων ακινήτων του Ελληνικού Δημοσίου. Το πεδίο εργασιών περιλαμβάνει πάνω από 80.000 ακίνητα" αναφέρει το ίδιο στην ιστοσελίδα του.  

Επίσης, το ΤΑΙΠΕΔ, σε ανακοίνωσή του, σημειώνει μεταξύ άλλων ότι: «οι χρήσεις που αναφέρονται είναι μόνο ενδεικτικές και σε κάθε περίπτωση αφορούν σε ιδιαίτερα ήπια και οικολογική ανάπτυξη, με ειδική μέριμνα για την προστασία των ευαίσθητων περιβαλλοντικά ή και προστατευόμενων δημοσίων ακινήτων». «Επιπλέον, η όποια αξιοποίηση παραθαλάσσιων εκτάσεων προβλέπει ρητά την ελεύθερη πρόσβαση των λουομένων στις παραλίες».

Ο όρμος (λιμάνι) της Πύλου από τη Γιάλοβα. Στο βάθος η Πύλος 

Όμως μπορείς να τους εμπιστεύεσαι; Κάποτε, πολύ παλιά, κολυμπούσα σε εκείνα τα ήσυχα καθαρά νερά (τυχαίνει να κατάγομαι από την περιοχή), αργότερα πηγαινα και με τα παιδιά μου. Στο μέλλον, αν τα σχέδια του ΤΑΙΠΕΔ υλοποιηθούν, δεν είμαι σίγουρος αν θα έχουμε και πάλι τη δυνατότητα να κολυμπάμε στην ίδια περιοχή...

* Στα ακόλουθα links οι τρεις ομάδες του χαρτοφυλακίου ακινήτων του ΤΑΙΠΕΔ, προς εκποίηση:
http://www.hradf.com/sites/default/files/attachments/properties-lot-a-el.pdf
http://www.hradf.com/sites/default/files/attachments/properties-lot-b-el.pdf
http://www.hradf.com/sites/default/files/attachments/properties-lot-c-el.pdf

Φωτογραφίες από τη Γιάλοβα: από Takis Ant

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου