31 Μαΐου 2014

Υπάρχει και θέμα πολιτικού ύφους κ. Παπαδημούλη

Αφηρημένες ...Σκέψεις

Με ένα υπεροπτικό ύφος, που δεν τον κολακεύει καθόλου, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, ζητά εδώ και τώρα, από τον Φώτη Κουβέλη και τον Πάνο Καμμένο, να "ξεκαθαρίσουν" τη θέση τους πάνω στο θέμα της εκλογής του Προέδρου.

Κατ' αρχήν με πιο δικαίωμα, ως άλλος εισαγγελέας, ο κ. Παπαδημούλης απαιτεί με έπαρση να του απαντήσουν τώρα, αρκετούς μήνες πριν το ξεκίνημα της σχετικής διαδικασίας, αν θα συμπράξουν με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για τη διαμόρφωση προεδρικής πλειοψηφίας; Ίσως με το κακώς νοούμενο δικαίωμα του "νικητή" των ευρωεκλογών, που απευθύνεται στους "ηττημένους" της ίδιας εκλογικής μάχης...

Και μετά, μήπως θα έπρεπε ο ίδιος και το κόμμα του πρώτα από όλα να "ξεκαθαρίσουν" τις νεφελώδεις θέσεις τους πάνω στην οικονομική κυρίως πολιτική (μνημόνιο και δανειακή σύμβαση, ελάφρυνση χρέους, σχέσεις με ΕΕ, ευρώ ή δραχμή, πηγές παροχών που υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ κλπ), και μετά, χωρίς την αλαζονεία και τις απειλές του "νικητή", με το πολιτισμένο ύφος που ταιριάζει σε έναν έμπειρο και μετριοπαθή πολιτικό, να θέσει ο κ. Παπαδημούλης το σχετικό ερώτημα;

Γιατί στην πολιτική υπάρχει και θέμα πολιτικού ύφους. Ας δοθεί και σε αυτή την έννοια η σημασία που της αναλογεί.

Ακολουθούν οι δηλώσεις του κ. Δημήτρη Παπαδημούλη το πρωί του Σαββάτου σε ραδιοφωνικό σταθμό, όπως τις διάβασα στα "Νέα"*:

«Ζητάμε από τον Φώτη Κουβέλη να πάρει μια σαφή θέση, αν σκοπεύει να συμπράξει με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για τη διαμόρφωση προεδρικής πλειοψηφίας.
»Ζητάμε επίσης από τον Πάνο Καμμένο να ξεκαθαρίσει τη δική του θέση και να κάνει ακριβώς το ίδιο».
«Σκοπεύουν να τα βρουν με τη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ σε αυτό το θέμα ή πιστεύουν ότι θα πρέπει να μιλήσει η κάλπη; Γιατί το να λέει κάποιος γενικά "είμαι αντιμνημονιακός" όπως ο Π. Καμμένος - ή "θέλω στροφή προς προοδευτικές εξελίξεις" όπως ο Φ. Κουβέλης - και μετά να πηγαίνει και να κάνει σύμπραξη με Σαμαρά και Βενιζέλο για την εκλογή ενός προέδρου που θα δώσει παράταση στο Μνημόνιο και στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές για άλλα δυο χρόνια είναι αντίφαση»
«Τους καλούμε να το σκεφτούν διπλά, διότι έχουν πάρει ήδη ένα μήνυμα από την κάλπη των ευρωεκλογών. Εάν ταυτιστούν με τη συνέχιση της μνημονιακής πολιτικής, ΔΗΜΑΡ και ΑΝΕΛ έχουν μόνο να χάσουν».

Takis Ant / afirimeno.com
* Δηλώσεις από το:
http://www.tanea.gr/news/politics/article/5126882/papadhmoylhs-o-koybelhs-kai-o-kammenos-na-poyn-ksekathara-ean-tha-pshfisoyn-proedro-me-nd-kai-pasok/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου