20 Μαΐου 2014

Το πιο ακριβό διαζύγιο στον κόσμο: Στο πρώην ζεύγος Rybolovlev

Ο Dmitry Rybolovlev, ο 47χρονος Ρώσος μεγιστάνας, ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη, κατέχει πλέον ένα ρεκόρ: αυτό του πιο ακριβού διαζυγίου στον κόσμο.

Συγκεκριμένα το πρωτοβάθμιο δικαστήριο της Γενεύης, στην Ελβετία, αποφάσισε ότι ο Rybolovlev θα πρέπει να πληρώσει στην πρώην σύζυγο του Elena Rybolovleva συνολικά 4,020 δισ. ελβετικά φράγκα (περίπου 4,5 δισ. δολάρια ή 3,295 δισ. ευρώ), ποσό που αντιστοιχεί στη μισή περιουσία του Ρώσου ολιγάρχη, όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Η απόφαση του δικαστηρίου είναι επακόλουθο μιας εξαετούς δικαστικής διαμάχης. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η Elena Rybolovlev είχε αξιώσεις σε αρκετές μεγάλης αξίας ιδιοκτησίες του πρώην συζύγου της σε ολόκληρο τον κόσμο, μεταξύ αυτών και στο Σκορπιό (που ανήκε στην οικογένεια Ωνάση), ο οποίος είχε περάσει στα χέρια του Ρώσου ολιγάρχη το 2013.

Ο Ρώσος μεγιστάνας έχτισε την περιουσία του – η οποία φτάνει τα 8,8 δισ. δολάρια σύμφωνα με το Forbes – στη βιομηχανία των λιπασμάτων (πουλώντας την Uralkali, μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες λιπασμάτων στον κόσμο). Σήμερα είναι ιδιοκτήτης της γαλλικής ποδοσφαιρικής ομάδας AS Monaco (την οποία απέκτησε το Δεκέμβριο του 2011) και ζει στο πριγκιπάτο.

Εάν δεν αλλάξει η απόφαση του ελβετικού δικαστηρίου, το διαζύγιο του Rybolovlev θα ξεπεράσει το διαζύγιο των 2,5 δισ. δολ. του Γάλλου εμπόρου τέχνης Alec Wildenstein και το διαζύγιο των 1,7 δισ. δολ. του μεγιστάνα των μίντια Rupert Murdoch.

Ο δικηγόρος του Rybolovlev δήλωσε πάντως ότι ο πελάτης του θα ασκήσει έφεση.

Πηγές: www.capital.gr (20.05.2014) και www.tanea.gr (19.05.2014)
Φωτογραφία: Το ζευγάρι Ριμπολόβλεφ, σε παλαιότερες ευτυχισμένες στιγμές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου