21 Μαΐου 2014

Αντιδράσεις για το προεκλογικό video «η πρώτη της φορά»

Τελικά οι λεγόμενοι "προοδευτικοί" του ευρύτερου αριστερού χώρου, αποδεικνύονται, για μια ακόμη φορά, συντηρητικότεροι των δεξιών.

Χυδαίο, σεξιστικό, προσβλητικό για τις γυναίκες και άλλα παρόμοια υποκριτικά σχόλια ακούγονται από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ της ΔΗΜΑΡ και του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με το σποτάκι "η πρώτη της φορά" που κυκλοφόρησε "Το Ποτάμι" στα social media και απευθύνεται προφανώς σε νέους.

Απλά πρόκειται για μια νεαρή κοπέλα που εμφανίζεται μιλάει για την "πρώτη της φορά", κατευθύνοντας τη σκέψη του ακροατή στην την πρώτη ερωτική επαφή (πράγματι τα σεξουαλικά υπονοούμενα είναι διάχυτα), για να αποκαλυφθεί στη συνέχεια πως αναφέρεται στην πρώτη της φορά που θα ψηφίσει!


Μόνον ένας «ανόητος» θα μπορούσε να κατηγορήσει για σεξιστικό το περιεχόμενο του προεκλογικού σποτ που κυκλοφόρησε «Το Ποτάμι», τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης, χαρακτηρίζοντας όσους διαμαρτύρονται «υπερσυντηρητικούς αριστερούς». Επισήμανε δε ότι πήρε την ιδέα για το σποτ από την προεκλογική καμπάνια του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και υπενθύμισε ότι και στην Αμερική το εν λόγω σποτ είχε προκαλέσει αρνητικές αντιδράσεις από «υπερσυντηρητικούς» κύκλους.


Από "Το Ποτάμι" εξάλλου επισημαίνουν ότι είναι δύο τα βίντεο, ένα με μια νεαρή (η πρώτη της φορά) και ένα με μια ηλικιωμένη γυναίκα (δεν είναι η πρώτη της φορά), που σκοπό έχουν να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο κατά της αποχής από τις κάλπες. 

Και κάτι ακόμη: Στα δυο βίντεο υπάρχει και αρκετή δόση χιούμορ, μια ευχάριστη νότα στην προεκλογική περίοδο που διανύουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου