13 Ιουνίου 2014

Zευγάρι τουρκοκυπρίων ύψωσε την κυπριακή σημαία στα Kατεχόμενα και συνελήφθησαν

Συνελήφθη από το κατοχικό καθεστώς ένα ζεύγος τουρκοκυπρίων γιατί ύψωσε τρεις κυπριακές σημαίες έξω από το κατάστημά τους στην Αμμόχωστο. Το κατοχικό καθεστώς τους παρέπεμψε σε δίκη με την γελοία κατηγορία της...«διατάραξης της ειρήνης».

Συγκεκριμένα , το ζευγάρι των τουρκοκυπρίων Koray Basdogrultmaci και η Cinel Semen Husseyin αποφάσισαν να υψώσουν την σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας (η οποία αναγνωρίζεται απ΄όλον τον κόσμο πλην Τουρκίας) στο κατάστημά τους στην κατεχόμενη Αμμόχωστο και αμέσως συνελήφθησαν.
Το ζεύγος, που αυτοπροσδιορίζεται ως «κύπριοι τουρκόφωνοι» και όχι «τουρκοκύπριοι», διαμαρτυρήθηκε επειδή, όπως είπαν, η κυπριακή σημαία μπορεί να κυματίζει στην Τουρκία, αλλά όχι στα Κατεχόμενα και μάλιστα στην κατεχόμενη Αμμόχωστο.

Το ζευγάρι αναφερόταν στην τελετή έναρξης των Μεσογειακών Αγώνων στη Μερσίνη της Τουρκίας, στους οποίους συμμετείχε η Κύπρος και η σημαία της κυμάτιζε μαζί με τις σημαίες όλων των άλλων χωρών. Στην έναρξη των αγώνων παρών ήταν και ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οι συλληφθέντες κατήγγειλαν την τουρκική κατοχή στην Κύπρο και το «καταστροφικό», όπως το χαρακτήρισαν, εμπάργκο και την απομόνωση του κατεχόμενου τμήματος της Κύπρου.

Η δίκη του ζεύγους ορίστηκε για τις 25 Ιουλίου.

Πηγές: www.tovima.gr και www.tanea.gr 13.06.2014






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου