22 Ιουλίου 2014

Πούτιν και Αμερικάνικα ...ψυχογραφήματα

Αφηρημένες ...Σκέψεις

«Του είπα, κύριε πρωθυπουργέ κοιτάζω στα μάτια σας και νομίζω ότι δεν έχετε ψυχή. Με κοίταξε, χαμογέλασε και είπε "Εμείς οι δύο καταλαβαινόμαστε"». Το αναφέρει ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν στο περιοδικό New Yorker σε άρθρο που δημοσιεύεται εν μέσω της ουκρανικής κρίσης.
 Ο Τζο Μπάιντεν μίλησε στο περιοδικό σχετικά με τη συνάντηση που είχε με τον Βλαντιμίρ Πούτιν το 2011, ο οποίος εκείνη την περίοδο ήταν πρωθυπουργός, για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο Πούτιν «δεν έχει ψυχή»!

Η εκτίμηση του Μπάιντεν έρχεται σε πλήρη αντίθεση με εκείνη του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Τζορτζ Ο. Μπους, ο οποίος είχε δηλώσει μετά την πρώτη του συνάντηση με τον Πούτιν το 2001: «Κοίταξα τον άνδρα αυτόν κατάματα, ήμουν σε θέση να δω την ψυχή του».

Διαβάζοντας αυτά, απλά αναρωτήθηκα μήπως θα ήταν αναγκαίο οι Αμερικανοί ηγέτες μετά το ...ψυχογράφημα του Πούτιν να κάνουν και το δικό τους; Και με όση ειλικρίνεια τους επιτρέπει η, συνεχής και με κάθε μέσο, επιδίωξη των γεωπολιτικών τους συμφερόντων, να συλλογιστούν "που οδηγεί τον κόσμο η επικίνδυνα αδιέξοδη πολιτική τους";

Takis Ant / afirimeno.com
Με πληροφορίες από tovima.gr και συγκεκριμένα από το:
http://www.tovima.gr/world/article/?aid=617370

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου