24 Ιουλίου 2014

Συνετρίβη και αλγερινό αεροσκάφος

(upd) Εντοπίστηκαν τα συντρίμμια της πτήσης της Air Algerie. Ο πρόεδρος του Μαλί ανακοίνωσε απόψε ότι συντρίμμια του αεροσκάφους MD83 της Air Algerie εντοπίστηκαν σε μια ερημική περιοχή ανάμεσα στις πόλεις Αγκελόκ και Κιντάλ, στα βόρεια της χώρας.
"Μόλις με ενημέρωσαν ότι τα συντρίμμια βρέθηκαν μεταξύ του Αγκελόκ και του Κιντάλ", είπε ο πρόεδρος Ιμπραχίμ Μπουμπακάρ Κεϊτά, σε μια συνάντηση που είχε στο Μπαμακό με πολιτικούς και θρησκευτικούς ηγέτες. Ο πρόεδρος δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

Στο Μάλι, και συγκεκριμένα 70 χιλιόμετρα από την πόλη Γκάο, συνετρίβη το αεροσκάφος της Air Algerie που αγνοείτο από το μεσημέρι ανακοίνωσε μέσω του επίσημου λογαριασμού της στο Twitter και η εταιρία. 

Λίγο πιο πριν, τη συντριβή του αεροσκάφους της Air Algerie που αγνοείτο από το μεσημέρι είχε ανακοινώσει αξιωματούχος της Αλγερινής αεροπορίας. «Μπορώ να επιβεβαιώσω τη συντριβή του», είχε δηλώσει, χωρίς όμως να αναφερθεί σε λεπτομέρειες για την τοποθεσία της συντριβής και για τα αίτια του δυστυχήματος. Στο αεροσκάφος επέβαιναν συνολικά 116 άτομα, 110 επιβάτες και 6 μέλη πληρώματος, ενώ περίπου 50 άτομα ήταν Γάλλοι υπήκοοι.
Την απώλεια επαφής με ένα από τα αεροσκάφη της, 50 λεπτά μετά την απογείωσή του από την Ουαγκαντούγκου της Μπουρκίνα Φάσο, στη Δυτική Αφρική, είχε ανακοινώσει νωρίτερα η αεροπορική εταιρεία Air Algerie. «Οι υπηρεσίες εναέριας κυκλοφορίας έχασαν την επαφή με ένα αεροπλάνο της Air Algerie, το οποίο πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Ουαγκαντούγκου - Αλγέρι, 50 λεπτά της ώρας μετά την απογείωσή του» είχε ανακοινώσει.

Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε πως το αεροσκάφος ήταν McDonnell Douglas MD-83 ναυλωμένο από την ισπανική εταιρεία Swiftair και όλα τα μέλη του πληρώματος ήταν Ισπανοί. Η Swiftair ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα της ότι το αεροπλάνο απογειώθηκε από την Μπουρκίνα Φάσο στις 01:17 τοπική ώρα και θα έπρεπε να προσγειωθεί στο Αλγέρι στις 05:10, ωστόσο δεν έφτασε ποτέ στον προορισμό του. 


Και όλα αυτά μια μόλις μέρα μετά τη συντριβή αεροσκάφους της TransAsia Airways, ενώ επιχειρούσε κατεπείγουσα προσγείωση στο νησί Πενγκχού της Ταϊβάν, που είχε σαν αποτέλεσμα 48 νεκρούς.
Υπενθυμίζεται ότι το αεροσκάφος της TransAsia Airwaysπου εδρεύει στην Ταϊβάν, ένα 70θέσιο τύπου ATR 72, συνετρίβη χθες κοντά στον διάδρομο προσγείωσης-απογείωσης του αεροδρομίου του μικρού αυτού νησιού (Πενγκχού), το οποίο βρίσκεται δυτικά της Ταϊβάν. Σε αυτό επέβαιναν 58 άνθρωποι (54 επιβάτες και τετραμελές πλήρωμα). Δέκα από τους επιβαίνοντες επέζησαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ελαφρά τραυματισμένοι. Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από το διεθνές αεροδρόμιο Καοσιούνγκ, στη νότια Ταϊβάν, με προορισμό το αεροδρόμιο Μακόνγκ της νήσου Πενγκχού. Τα αίτια του δυστυχήματος δεν είναι ακόμη σαφή.

Πηγή: www.kathimerini.gr 24.07.2014
Περισσότερα στα:
http://www.kathimerini.gr/777434/article/epikairothta/kosmos/entopisthkan-ta-syntrimmia-ths-pthshs-ths-air-algerie
http://www.kathimerini.gr/777434/article/epikairothta/kosmos/synetrivh-to-algerino-aeroskafos-poy-agnoeito
http://www.kathimerini.gr/777388/article/epikairothta/kosmos/taivan-stoys-48-oi-nekroi-apo-th-syntrivh-aeroskafoys-ths-transasia-airways

2 σχόλια:

  1. «Δεν υπάρχει δυστυχώς κανένας επιζών», δήλωσε ο Φρανσουά Ολάντ σε μια σύντομη τηλεοπτική εμφάνισή του. «Ένα μαύρο κουτί ανακτήθηκε και εστάλη στην Γκάο», στο βόρειο Μαλί, από τους γάλλους στρατιώτες που έχουν αποκλείσει τη ζώνη, πρόσθεσε διευκρινίζοντας πως το μαύρο κουτί «θα μπορέσει συνεπώς να εξετασθεί το συντομότερο».
    Το αεροπλάνο της Air Algerie συνετρίβη χθες, Πέμπτη, με 116 επιβαίνοντες, περίπου 50 από τους οποίους ήταν Γάλλοι, λιγότερο από μια ώρα αφότου απογειώθηκε από την Ουαγκαντούγκου με προορισμό το Αλγέρι.
    Πηγή: www.tovima.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ισχυρή καταιγίδα η πιθανότερη αιτία της πτώσης του αεροσκάφους της Air Algerie:
    Διαβάζω στην Καθημερινή 30/7:
    Ο στρατηγός Γκίλμπερτ Ντιεντιερέ, επικεφαλής της ομάδας αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων της Μπουρκίνα Φάσο, δήλωσε ότι τα στοιχεία από τα ραντάρ δείχνουν ότι το αεροπλάνο προσπάθησε να αποφύγει την κακοκαιρία προτού επιστρέψει στην κανονική του πορεία, που το οδήγησε και πάλι στο επίκεντρο της καταιγίδας.
    «Ίσως ο πιλότος πίστεψε ότι είχε την είχε αποφύγει εντελώς (την κακοκαιρία) και θέλησε να επιστρέψει στην κανονική του πορεία», σχολίασε ο Ντιεντιερέ σύμφωνα με τον ιστότοπο του γαλλικού ραδιοφωνικού σταθμού RFI. «Το δυστύχημα σημειώθηκε την ώρα που το αεροπλάνο έκανε αυτόν τον ελιγμό», πρόσθεσε.
    Πηγή: www.kathimerini.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή