27 Ιουλίου 2014

Εξόφληση ενός παλιού χρέους προς τον Δ. Αβραμόπουλο;

Αφηρημένες ...Σκέψεις

Ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος (νυν υπουργός Άμυνας και αντιπρόεδρος της ΝΔ), θα είναι, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο επόμενος Έλληνας Επίτροπος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Κομισιόν) υπό τον Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ.

Ίσως και να πρόκειται για εξόφληση ενός παλιού χρέους του Αντώνη Σαμαρά προς τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, από τότε που εκείνος τον στήριξε να καταλάβει τη θέση του Προέδρου στο κόμμα της ΝΔ.

Μέχρι χθες ως το επικρατέστερο πρόσωπο, που θα εκπροσωπούσε την Ελλάδα στην Κομισιόν, εθεωρείτο η κα Ντόρα Μπακογιάννη. Είχε μάλιστα εκφράσει, τόσο στον πρωθυπουργό όσο και στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, την επιθυμία της να προταθεί για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Όμως το απόγευμα του Σαββάτου η κα Μπακογιάννη δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από τον πρωθυπουργό, κ. Αντώνη Σαμαρά:
- Ντόρα, δυστυχώς το εγχείρημα δεν βγαίνει, φέρεται να είπε ο Αντώνης Σαμαράς.
- Εντάξει πρόεδρε. Εσύ έχεις το μαχαίρι εσύ και το πεπόνι, απάντησε η πρώην υπουργός.
Και η σύντομη συνομιλία τους έληξε στο σημείο αυτό, με την κ. Μπακογιάννη να σχολιάζει αργότερα σε συνομιλητές της: «Κάθε εμπόδιο σε καλό».

Υπενθυμίζεται ότι κάποια χρόνια πριν, τον Νοέμβριο του 2009, στον αγώνα των υποψηφίων για τη θέση του Προέδρου του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος είχε εκφράσει επίσημα την υποστήριξή του προς τον Αντώνη Σαμαρά: «Στέκομαι στο πλευρό του Αντώνη Σαμαρά, στηρίζω την υποψηφιότητά του», είχε τότε τονίσει ο κ. Αβραμόπουλος παρουσία του υποψηφίου προέδρου της ΝΔ. Αντίθετα η κα Μπακογιάννη ήταν ο αντίπαλος του κ. Σαμαρά για την ίδια θέση.

Συνήθως όλα τα χρέη εξοφλούνται, όταν υπάρχει η δυνατότητα. Και η δυνατότητα φαίνεται να υπάρχει...

Takis Ant / afirimeno.com
Με πληροφορίες από www.tovima.gr και www.kathimerini.gr 
Το σκίτσο του Αντώνη Σαμαρά είναι της Έφης Ξένου.

1 σχόλιο:

  1. Πριν από λίγο ανακοινώθηκε και επίσημα ότι ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς απέστειλε σχετική επιστολή στον επικεφαλής της Κομισιόν με την οποία τού ανακοινώνει ότι το χρίσμα λαμβάνει ο νυν υπουργός Άμυνας και αντιπρόεδρος της ΝΔ, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή