23 Ιουλίου 2014

"Αν θέλετε να μειώσετε τους φόρους πιάστε τη φοροδιαφυγή"

Αφηρημένες ...Σκέψεις

«Πιάστε τη φοροδιαφυγή αν θέλετε να μειώσετε τους φόρους» ήταν το μήνυμα που έστειλε ανώτατος αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά την παρουσίαση της έβδομης έκθεσης των δραστηριοτήτων της ομάδας δράσης για την Ελλάδα. Λόγια μόνο εκεί που χρειάζεται δουλειά.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Ευρωπαίος αξιωματούχος «εάν η φορολογική διοίκηση ήταν πιο αποτελεσματική θα μπορούσαμε να έχουμε μειώσει το φορολογικό βάρος»*, προσθέτοντας ότι για τη φορολογική δικαιοσύνη αυτό θα ήταν επιθυμητό.

Απλά πράγματα, κοινή λογική, όσο το ελληνικό Δημόσιο παραμένει σπάταλο και αναποτελεσματικό. Ούτε είναι ανάγκη να μας το επισημαίνουν κατά καιρούς κάποιοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι. Απλά, είναι αυτονόητο ότι η φορολογική διοίκηση θα μπορούσε να μειώσει τους φόρους, σε μη κοινωνία που έχει φτάσει στα όριά της, σε περίπτωση που "έπιανε" έστω και ένα μέρος της φοροδιαφυγής. Και φυσικά θα ήταν επιθυμητό και πιο δίκαιο.

Όσο για τους Ευρωπαίους αξιωματούχους, αν πράγματι θέλουν κάτι ουσιαστικό να πουν, ας προτείνουν στο αναποτελεσματικό ελληνικό Δημόσιο πρακτικούς τρόπους σύλληψης της φοροδιαφυγής... Σίγουρα θα ήταν επιθυμητό από όλους τους συνεπείς φορολογούμενους, ιδιαίτερα από του μισθωτούς και συνταξιούχους, η φορολογική διοίκηση να καταστεί πιο αποτελεσματική. 

Takis Ant / afirimeno.com
* Πληροφορίες από το 
capital.gr 23.07.2014

1 σχόλιο:

  1. "Η μεγαλύτερη και σημαντικότερη μεταρρύθμιση είναι η εμπέδωση κανόνων φορολογικής δικαιοσύνης, ώστε να σηκώνουν τα μεγάλα βάρη αυτοί που έχουν και όχι αυτοί που δεν μπορούν να ξεφύγουν" τονίζει μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, στο μήνυμά του για την επέτειο (24 Ιουλίου) της συμπλήρωσης 40 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή