16 Αυγούστου 2014

Ασημένιο μετάλλιο για την Στεφανίδη στο άλμα επί κοντώ, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

Σε μία φοβερή μάχη στον τελικό του άλματος επί κοντώ, στο Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στίβου στη Ζυρίχη, η Κατερίνα Στεφανίδη χάρισε το πρώτο μετάλλιο της διοργάνωσης στην Ελλάδα, κατακτώντας το ασημένιο με 4.60μ. 

Μάλιστα έφτασε μία ανάσα από το χρυσό, καθώς η Ρωσίδα Σοντόροβα στην τελευταία της προσπάθεια στα 4.65 τα πέρασε και κατάκτησε την κορυφή.

Η 24χρονη πρωταθλήτρια του ΑΟ Φιλοθέης, περνώντας με τη δεύτερη προσπάθεια τα 4 μέτρα και 60 εκατοστά, ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου. Τρίτη ήταν η Γερμανίδα, Λίζα Ρίζιχ, με την ίδια επίδοση 
(4.60), αλλά περισσότερες προσπάθειες από τη Στεφανίδη.


«Θέλω να συνεχίσω να διασκεδάζω στην προπόνηση» λέει η Κατερίνα Στεφανίδη λίγο μετά την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο επι κοντώ.

«Στο πρώτο άλμα πίστευα πως ο πήχης θα μείνει. Στο δεύτερα ανέβηκα πολύ ψηλά, όμως, τελικά ο πήχης έπεσε. Ήμουν πολύ σίγουρη και για τα δύο άλματα αν και γενικώς πάντως δεν αισθανόμουν πάρα πολύ καλά» τόνισε η ασημένια πρωταθλήτρια για να συνεχίσει:

«Νόμιζα πως αν δεν έπαιρνα το χρυσό θα στενοχωριόμουνα. Όμως τίποτα τέτοιο δεν έγινε. Με το που τελείωσε ο αγώνες ένοιωθα απέραντη ευτυχία. Αν πηδούσα μετά τη Ρωσίδα ίσως να ήταν διαφορετικά. Όμως, μην ξεχνάμε πως πρόκειται για μια πολύ σπουδαία αθλήτρια. Άφησε το 4,60 μ. ενώ ήξερε ότι ήταν εκτός μεταλλίων και πέρασε με την τρίτη τα 4,65 μέτρα
».

«Όταν πια απέτυχαν οι δύο άλλες αθλήτριες στο 4,65 μ., δεν με ενδιέφερε τι θα κάνει η Ρωσίδα. Εννοείται πως ήθελα το χρυσό όμως ήξερα πως είμαι τουλάχιστον δεύτερη. Δε θέλω να είμαι υπερβολική. Στην αρχή της σεζόν σταθεροποιήθηκα στα 4,55 μ. και έβλεπα πως μπορώ να διεκδικώ καλά πλασάρισμα. Στην πορεία είδα μπορώ πως μπορώ να κυνηγήσω κι ένα μετάλλιο, το οποίο τελικά ήρθε. Η χρονιά πήγε πολύ καλά ...».


Η Στεφανίδη θα επιστρέψει για λίγες μέρες στις ΗΠΑ και έπειτα θα βρεθεί και πάλι στην Ευρώπη προκειμένου να πάρει μέρος στο Diamond League του Μπέρμιγχαμ κι έπειτα της Ζυρίχης.

Αναφορικά με το αν σκέφτεται να γυρίσει στην Ελλάδα είπε: «Απλώς δεν έχω σκεφτεί πως θα μείνω για πάντα στις ΗΠΑ. Η αλήθεια είναι πως δεν έχω απάντηση, το αν θα επιστρέψω κάποια στιγμή θα εξαρτηθεί από πολλά πράγματα».

Πηγή: 
www.tovima.gr 15.08.2014
Περισσότερα στο: http://www.tovima.gr/sports/article/?aid=623463

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου