27 Αυγούστου 2014

Περίεργα: Το μπλουζάκι της ZARA που θυμίζει στολές των εβραίων στα στρατόπεδα συγκέντρωσης

Συγγνώμη ζήτησε η εταιρεία. 
Ηταν μία αποτυχημένη στυλιστική επιλογή της ZARA: ένα ριγέ μπλουζάκι μπλε-άσπρο για παιδιά ηλικίας έως 3 ετών, με ένα άστρο επάνω αριστερά. Παρά τις προσπάθειες της εταιρείας να απολογηθεί υποστηρίζοντας ότι ο σχεδιαστής εμπνεύστηκε από το «αστέρι του σερίφη των κλασικών γουέστερν», εκατοντάδες έξαλλοι καταναλωτές επιμένουν ότι ο σχεδιασμός της παιδικής μπλούζας είναι μία σαφής αναφορά στις στολές που φορούσαν οι εβραίοι κρατούμενοι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Επειτα από καταιγισμό σχολίων στο Twitter, η ZARA όχι μόνο ζήτησε συγγνώμη για την όποια προσβολή προς τους καταναλωτές της, αλλά απέσυρε αμέσως όλα τα κομμάτια από τα ράφια των καταστημάτων της. Η παιδική μπλούζα με το «αστέρι του σερίφη» - που οι περισσότεροι είδαν σαν το άστρο του Δαυίδ - φέρεται πως ήταν αρχικά διαθέσιμο στα καταστήματα της Γαλλίας, της Σουηδίας, της Αλβανίας και του… Ισραήλ.

Στη φωτογραφία: Το επίμαχο παιδικό μπλουζάκι που απέσυρε όπως-όπως η ZARA

Πηγή: www.tanea.gr 27.08.2014
http://www.tanea.gr/news/world/article/5153170/h-zara-aposyrei-paidikh-mployza-poy-moiazei-me-tis-stoles-twn-ebraiwn-sta-stratopeda-sygkentrwshs/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου