13 Οκτωβρίου 2014

"Κόντρα" Κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ για τις "καταγγελίες" περί χρηματισμού βουλευτών

Αφηρημένες ...Σκέψεις

Μάλλον πρόκειται για υπονόμευση του κοινοβουλευτισμού από τους ίδιους τους φορείς του. Όταν ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, δημόσια (σε εκπομπή του Mega) εκτοξεύει την αστήρικτη "καταγγελία" για απόπειρα χρηματισμού βουλευτών, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι 180 ψήφοι και να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, επικαλούμενος κυριακάτικο
δημοσίευμα της "Kontra News"!. 
Όταν ο εν λόγω κύριος εξακολουθεί να παραμένει εκπρόσωπος του κόμματός του, επί του τύπου (αλήθεια, από τέτοιου είδους πηγές αντλεί την πληροφόρηση που παρέχει;), παρά την παρέμβαση του εισαγγελέα. 
Όταν ο πρωθυπουργός εξογκώνει το γεγονός, καταγγέλλοντας με τη σειρά του τον κ. Τσίπρα για πρωτοφανή απόπειρα τρομοκράτησης βουλευτών που προτίθενται να ψηφίσουν τον επόμενο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Τότε, όχι μόνο υποβαθμίζεται ο κοινοβουλευτισμός, αλλά υπονομεύεται. Και όχι από κάποιους τρίτους, αλλά από τους ίδιους τους ίδιους τους κοινοβουλευτικούς μας εκπροσώπους και μάλιστα από τα πρώτα του ονόματα...
Και μετά αναρωτιούνται γιατί ενισχύονται τα ακραία φασιστικά φαινόμενα.
   
Τα γεγονότα*: 
  • Μιλώντας στο Mega, στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα Mega», ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι επιχειρηματίες φίλοι της κυβέρνησης «έχουν βγάλει κουμπαρά», για να βρεθούν οι 180 βουλευτές που θα εκλέξουν τον νέο Πρόεδρο. Όσα είπε ο κ. Σκουρλέτης προκάλεσαν την αντίδραση του υφυπουργού Ανάπτυξης Γεράσιμου Γιακουμάτου, ο οποίος ζήτησε την παρέμβαση του εισαγγελέα. «Εδώ υπάρχει δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας πριν από τρεις εβδομάδες, εάν αισθάνεται την ανάγκη ο κ. Γιακουμάτος και η κυβέρνηση να το διαψεύσει, ας το κάνει» απάντησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Προφανώς εννοούσε το προ μηνός δημοσίευμα της "Kontra News" (στις 14 Σεπτεμβρίου 2014). 
  • Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, η οποία παρενέβη στο θέμα, σε ανακοίνωσή της σημείωσε: «Ο κ. Σκουρλέτης συνέχισε την αθλιότητα Τσίπρα. Τους παραδίδουμε στην περιφρόνηση του ελληνικού λαού. » Οι Έλληνες βουλευτές ούτε εκβιάζονται από τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε εξαγοράζονται από κανέναν. Και ο τελευταίος Έλληνας πια έμαθε ότι ο "κουμπαράς" του ΣΥΡΙΖΑ είναι γεμάτος μόνο με ψεύδη, συκοφαντίες και ύποπτες "καταγγελίες"».  
  • Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κυρία Ευτέρπη Κουτζαμάνη παρεμβαίνει στην υπόθεση των καταγγελιών περί χρηματισμού βουλευτών για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Με εντολή της στον Διευθύνοντα της εισαγγελίας Εφετών κ. Γ. Καραγιάννη διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για όσα κατήγγειλε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Πάνος Σκουρλέτης περί χρηματισμού βουλευτών. Του δίνει εντολή να αναθέσει σε αντεισαγγελέα του Εφετείου, αν πράγματι αληθεύουν οι καταγγελίες περί χρηματισμού. 
  • Ο Πρωθυπουργός δήλωσε τα εξής: "Χαιρετίζω την παρέμβαση των Δικαστικών Αρχών για τα άθλια υπονοούμενα του ΣΥΡΙΖΑ περί χρηματισμού Βουλευτών. Μόλις προχθές, είχα καταγγείλει τον κ. Τσίπρα στη Βουλή, για πρωτοφανή απόπειρα τρομοκράτησης του φρονήματος και σπίλωσης της συνείδησης όσων βουλευτών θα ψηφίσουν τον επόμενο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας. Καλώ τον κ. Τσίπρα να τεκμηριώσει αμέσως τις καταγγελίες του με ονόματα και στοιχεία. Διαφορετικά, αποκαλύπτεται ως παράγοντας αποσταθεροποίησης και υποκινητής πολιτικής ανωμαλίας, σε κρίσιμες για τον τόπο στιγμές". 
  • Την υπόθεση της εισαγγελικής έρευνας για τις καταγγελίες περί χρηματισμού βουλευτών ενόψει της Προεδρικής εκλογής αλλά για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ: «Ευελπιστούμε πως η ετεροχρονισμένη εισαγγελική έρευνα θα ρίξει άπλετο φως στην υπόθεση. Θεωρούμε πως ο πρωθυπουργός θα γίνει αρωγός της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, έτσι ώστε να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση», αναφέρει η Κουμουνδούρου. 
Takis Ant για το afirimeno.com
* Με στοιχεία από: http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=640691 
http://www.kathimerini.gr/787879/article/epikairothta/politikh/samaras-ypokinhths-anwmalias-o-tsipras-an-den-tekmhriwsei-tis-kataggelies 
http://www.avgi.gr/article/4408084/epeigousa-ereuna-gia-ta-peri-xrimatismou-bouleuton-pariggeile-o-areios-pagos

1 σχόλιο:

  1. Το δημοσιογραφικό απόρρητο, όπως αναμενόταν, επικαλέστηκε σήμερα ενώπιον του εισαγγελέα Εφετών, Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου, ο διευθυντής της εφημερίδας «Kontra News», Αιμίλιος Λιάτσος, ο οποίος κατέθεσε επί μιάμιση ώρα για τις καταγγελίες περί χρηματισμού βουλευτών, στο πλαίσιο της έρευνας που διατάχθηκε από τον 'Αρειο Πάγο. «...Επικαλέστηκα το δημοσιογραφικό απόρρητο, αλλά θεωρώ την πηγή μου απολύτως αξιόπιστη», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Λιάτσος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή