10 Οκτωβρίου 2014

Η «μάχη» για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης

Αφηρημένες ...Σκέψεις 

Κορυφώνεται απόψε η κοινοβουλευτική «μάχη», στο συγκρουσιακό σκηνικό που έχει στηθεί στη Βουλή, κυρίως μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης. 
Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας είναι γνωστό, ενώ το ένα κάποιο ενδιαφέρον, εκτός από τις ομιλίες των Σαμαρά - Τσίπρα στις οποίες πέρα από τις γνωστές τους θέσεις δεν αναμένεται να ακουστεί τίποτα καινούργιο, επικεντρώνεται στη στάση που θα τηρήσουν απόψε τα μεσάνυχτα οι 23 ανεξάρτητοι βουλευτές.
Στάση που όποια και αν είναι δεν πρόκειται να επηρεάσει το αποτέλεσμα, ούτε καν να προδικάσει την ψήφο τους στο καθοριστικό θέμα της Προεδρικής εκλογής, λίγους μήνες αργότερα.
Ήταν μια ακόμη κίνηση στρατηγικής της κυβερνητικής παράταξης, την οποία και κέρδισε έστω στα σημεία, θα ισχυριστούν στο τέλος της ημέρας τα στελέχη της συμπολίτευσης. Συμπέρασμα που φυσικά θα αντικρούσει και θα προσπαθήσει να αντιστρέψει η αντιπολίτευση.
Ήταν μια ακόμη συζήτηση χωρίς κανένα ενδιαφέρον, χωρίς να προσθέτει κάτι θετικό στην πορεία εξόδου της χώρα από την κρίση, θα πουν οι πολίτες. 
Και ας μιλάνε τα ΜΜΕ για μάχες και συγκρούσεις και κορύφωση του ενδιαφέροντος...






yle="text-align: center;">

1 σχόλιο:

  1. Με 155 θετικές ψήφους η κυβέρνηση έλαβε την ψήφο εμπιστοσύνης. Κατά της πρότασης εμπιστοσύνης τάχθηκαν 131 βουλευτές (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΧΑ, ΔΗΜΑΡ, ΚΚΕ και ανεξάρτητοι) . Στην ψηφοφορία δύο βουλευτές δήλωσαν παρών (οι ανεξάρτητοι Γρηγόρης Ψαριανός και η Αικατερίνη Μάρκου). Συνολικά ψήφισαν 288 βουλευτές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή