29 Νοεμβρίου 2014

Ίσως η μόνη πολιτική λύση

Πιστεύει κανείς στα σοβαρά, ότι θα σώσει την Ελλάδα η παρούσα κυβέρνηση; ή μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αυτοδύναμη ή συνεργατική; Είναι το ερώτημα που θέτει πλήθος πολιτών. Το θέτει και ο Δημήτρης Κουμάνταρος σε άρθρο του στο "Βήμα". Η απάντηση που ο αρθρογράφος δίνει είναι ότι "η μόνη λύση είναι η συγκρότηση μιας κυβέρνησης εθνικής συνεργασίας, που θα επιστρατεύσει και θα αξιοποιήσει ότι πιο ικανό κι έντιμο σε στελεχικό δυναμικό διαθέτουν τα κόμματα και η κοινωνία". Φυσικά δεν πρόκειται για κάποια καινούργια πρόταση. Και είναι γνωστό ότι έχει ευρεία αποδοχή από τους πολίτες. Όμως εκείνο που συνήθως επικρατεί δεν είναι άλλο από το κομματικό συμφέρον...

Ας δούμε και το σχετικό άρθρο: 

Η μόνη Λύση

του Δημήτρη Κουμάνταρου, από tovima.gr

Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι μια χρεωκοπημένη ημιδιαλυμμένη χώρα.

Πιστεύει κανείς στα σοβαρά, ότι θα τη σώσει η παρούσα κυβέρνηση, αν παραμείνει ακόμα 2 χρόνια στην εξουσία; Ή ότι θα τη σώσει μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αυτοδύναμη ή συνεργατική; Ή ότι θα τη σώσει μια κυβέρνηση κεντροδεξιάς μετά από μια ενδεχόμενη παρένθεση του ΣΥΡΙΖΑ;

Και που θα έχει φτάσει μετά και στα τρία αυτά σενάρια η διάλυση της οικονομίας και της χώρας;

Η μόνη λύση για τη σωτηρία κι ανάταξη είναι η συγκρότηση μιας κυβέρνησης εθνικής συνεργασίας, που θα επιστρατεύσει και θα αξιοποιήσει ότι πιο ικανό κι έντιμο σε στελεχικό δυναμικό διαθέτουν τα κόμματα και η κοινωνία.

Το σωστό θα ήταν ν’αλλάξει τώρα ο εκλογικός νόμος από την παρούσα Βουλή με 200 ψήφους σε μια αναλογική κατεύθυνση, καταργώντας την αντιδημοκρατική πριμοδότηση των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα κι επιβάλλοντας τη δημοκρατία και τη συνεργασία. Κι αν αυτό υπονομευθεί από κάποια ή κάποιες πολιτικές δυνάμεις, ν’ αλλάξει έστω με 150 ψήφους ο εκλογικός νόμος για τις μεθεπόμενες εκλογές. Ακόμα όμως και με τη διατήρηση του απαράδεκτου πριμ των 50 εδρών, η οποιαδήποτε επόμενη κυβέρνηση θα έπρεπε να είναι εθνική συνεργατική.

Σε ένα τέτοιο μόνο πλαίσιο, όσο πιο σύντομα γίνουν εκλογές τόσο καλύτερα κι ας ακολουθήσει μετά η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η ευθύνη βαραίνει τώρα πια όλους. Πολίτες και πολιτικούς. 
Πηγή: http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=654961 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου