20 Μαρτίου 2015

Σύντομες ειδήσεις της ημέρας 20.3.2015

(upd) Σήμερα Παρασκευή, από τις 10.39 το πρωί (ώρα Αθήνας) μέχρι τις 12.49, θα λάβει χώρα έκλειψη Ηλίου, η οποία στη χώρα μας θα γίνει αντιληπτή ως μερική. Η έκλειψη θα φτάσει στη μέγιστη φάση της στις 11.44. Στην Αθήνα, θα δούμε έως το 31,4% του ηλιακού δίσκου να καλύπτεται από το μαύρο σώμα της Σελήνης.
Το ποσοστό κάλυψης ποικίλλει όμως για τις άλλες περιοχές της χώρας. Οσο πιο βόρειες είναι, τόσο πιο μεγάλο τμήμα του Ηλίου θα δουν να σκοτεινιάζει. 
Πηγή: kathimerini.gr 

Στη φωτογραφία: Η έκλειψη ηλίου από τον καθεδρικό ναό Ντουόμο στο Μιλάνο (AP)

Από την Παρασκευή 20 Μαρτίου έως και την επόμενη Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015 οι ληξιπρόθεσμοι οφειλέτες έχουν τη δυνατότητα καταβάλουν οποιοδήποτε βασικό ποσό οφειλής (μη ρυθμισμένο) με απαλλαγή προσαυξήσεων, τόκων και προστίμων εκπρόθεσμης καταβολής που αναλογούν σε αυτό. Η καταβολή διενεργείται με τη χρήση της ταυτότητας οφειλής (Τ.Ο.) στις Τράπεζες και στα ΕΛ.ΤΑ. Κατ’ εξαίρεση είναι δυνατή η καταβολή και στις Δ.Ο.Υ.
Πηγή: tovima.gr 


Με ημερομηνία 19 Μαρτίου δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ ο πρώτος νόμος της νέας κυβέρνησης ο οποίος και αφορούσε στην καταπολέμηση της ανθρωπιστικής κρίσης. Ο νόμος που πήρε τον αριθμό 4320, είναι διαθέσιμος ΕΔΩ .
Πηγή: naftemporiki.gr 

Στη ρύθμιση των 100 δόσεων με «κούρεμα» των προσαυξήσεων και των προστίμων μέχρι και 100% μπαίνουν και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές μέχρι τις 26 Μαΐου του 2015 προς τους δήμους. Πρόκειται για δημοτικά τέλη και φόρους, χρέη από λογαριασμούς σε δημοτικές εταιρείες ύδρευσης και αποχέτευσης, τέλη πεζοδρομίου για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, καθώς και εισφορές σε γη ή σε χρήμα για έργα υποδομής και ένταξης ακινήτων στα σχέδια πόλης. Πηγή: ethnos.gr 

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες. Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ δήλωσε μεταξύ άλλων ότι: «H Ελλάδα μπορεί να αντικαταστήσει μεταρρυθμίσεις με άλλες, εάν φέρνουν το ίδιο αποτέλεσμα - αυτό θα το κρίνουν οι θεσμοί» ανέφερε η γερμανίδα καγκελάριος τονίζοντας ότι «η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει την ευθύνη των μεταρρυθμίσεων».
Πηγή: tovima.gr


Σε δηλώσεις του, μετά την ολοκλήρωση της διήμερης Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος της Κομισιόν Jean Claude Junckerσημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα διαθέσει 2 δισ. ευρώ στην Ελλάδα για την ανθρωπιστική κρίση, την ανάπτυξη και την ανεργία. 
Πηγή:www.capital.gr 

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις του μετά τη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες ανέφερε: «Επιβεβαιώθηκε ότι η ελληνικη κυβέρνηση και οι εταίροι σέβονται τη συμφωνία της 20ηςΦεβρουαρίου»... «Δεν υπάρχει Πέμπτη αξιολόγηση. Δεν υποχρεούται η Ελλάδα σε νέα υφεσιακά μέτρα. Ως προς τις μεταρρυθμίσεις κατέστη σαφές ότι οι ελληνικές αρχές θα έχουν την ευθύνη για την νομοθέτηση και υλοποίησή τους. Ξεκαθαρίσαμε ζητήματα που αφορούν την διαδικασία. Τα πολιτικά θέματα θα συζητούνται στις Βρυξέλλες οι τεχνικές πληροφορίες στην Αθήνα». 
Πηγή: tovima.gr 

Με ισχυρά κέρδη έκλεισε σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε αυξημένος κατά 2,87% στις 744,42 μονάδες, ενώ σε επίπεδο εβδομάδας περιόρισε τις απώλειες το 3,34%. Η καθαρή αξία συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 194,03 εκατ. ευρώ περίπου. 
Πηγή: naftemporiki.gr






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου