30 Μαρτίου 2015

Σύντομες ειδήσεις της ημέρας 30.3.2015

(upd) Νεκρός εντοπίστηκε ο Σήφης ο Kροκόδειλος στα νερά του φράγματος των Ποταμών της Κρήτης.O Σήφης δεν άντεξε τον βαρύ χειμώνα στην Κρήτη και χθες Κυριακή εντοπίστηκε νεκρός να επιπλέει στο νερό του φράγματος. Πιθανολογείται ότι πέθανε πριν από 10-15 ημέρες, βρέθηκε σε προχωρημένη σήψη.
ethnos.gr. Φωτό: rethemnonews.gr 

Κατάληψη στην πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών από αντιεξουσιαστές. Να "πράξουν τα δέοντα" έχει ζητήσει εγγράφως η πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών από τις Αρχές, προκειμένου να λήξει η κατάληψη που βρίσκεται αυτή την ώρα σε εξέλιξη στο ΕΚΠΑ. 
ethnos.gr. 

«Η Ελλάδα έχει κάποια ευελιξία να προσδιορίσει τις μεταρρυθμίσεις, αλλά το συνολικό πλαίσιο πρέπει να βγάζει νόημα», δήλωσε το απόγευμα της Δευτέρας, από το Ελσίνκι, η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ. «Ο χρόνος τελειώνει για την Ελλάδα και ότι οι συνθήκες για την παροχή βοήθειας δεν θα αλλάξουν», διεμήνυσε ο πρωθυπουργός της Φινλανδίας. 
tanea.gr

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 7,7 Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα Δευτέρα στην Παπούα Νέα Γουινέα, ενώ εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, κοντά στην πόλη Ραμπούλ. 
tovima.gr

Διεξαγωγή συζήτησης σήμερα Δευτέρα στις 8 μ.μ., σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, που ζήτησε ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας από την πρόεδρο της Βουλής. Αντικείμενο της συζήτησης θα είναι να παρουσιασθεί και να συζητηθεί η συμφωνία παράτασης της δανειακής σύμβασης, που έχει συνάψει η κυβέρνηση με τους εταίρους και να γίνει ενημέρωση του Σώματος για την εν εξελίξει διαπραγμάτευση.
kathimerini.gr 


Όλα τα εκκρεμή ζητήματα και οι προοπτικές της ενεργειακής συνεργασίας Ελλάδας και Ρωσίας, καθώς και οι διαδικασίες για την επιστροφή των ελληνικών αγροτικών προϊόντων στη ρωσική αγορά θα βρεθούν στο επίκεντρο των επαφών του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτη Λαφαζάνη, σήμερα Δευτέρα στη Μόσχα.
tanea.gr

Aίσθηση προκαλούν οι δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στις ΗΠΑ, για συνεκμετάλλευση των φυσικών πόρων με τους Αμερικανούς.
kathimerini.gr 

Διευκρινίσεις για τις δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τις ΗΠΑ σε σχέση με τα κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου ζητούν βουλευτές (ΝΔ και Ποτάμι), με ερωτήσεις που κατέθεσαν στη Βουλή.
ethnos.gr

Αντιδράσεις συνεχίζουν να προκαλούν τόσο σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όσο και κομμάτων της Αντιπολίτευσης οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη στο επίσημο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα (Xinhua) ότι η ελληνική κυβέρνηση θα προχωρήσει στην πώληση του πλειοψηφικού πακέτου που διαθέτει στον Οργανισμό Λμένος Πειραιώς (ΟΛΠ) εντός των επόμενων εβδομάδων. 
tanea.gr

Η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου, παρ' ότι έπαιξε καλύτερα από κάθε άλλη φορά στην προκριματική φάση του Euro 2016, δεν τα κατάφερε χθες στη Βουδαπέστη. Έφερε 0-0 με την Ουγγαρία και η πρόκριση απομακρύνεται ακόμα περισσότερο. 

Με τον εφιάλτη της πλημμύρας ζουν χιλιάδες κάτοικοι του Νομού Σερρών, περιμετρικά της λίμνης Κερκίνη και κατά μήκος του ποταμού Στρυμόνα. Η στάθμη της λίμνης χθες το μεσημέρι προσέγγιζε τα 36,10 μέτρα, με όριο συναγερμού τα 36,20μ., θέτοντας σε δοκιμασία οριακής αντοχής το ανατολικό ανάχωμα, 'Εχουν ανοίξει τα θυροφράγματα στον ταμιευτήρα και απελευθερώνονται ποσότητες νερού ίσες με αυτές που εισέρχονται σε αυτόν από τη Βουλγαρία.
ethnos.gr


Σκοτώθηκε ο Ελβετός αεροπόρος Ερίκ Γκιγιού, 62 ετών, που προσπαθούσε να κάνει τον γύρο του κόσμου σε 20 μήνες με ένα υπερελαφρύ μηχανοκίνητο αεροσκάφος τύπου Dynamic WT9, όταν το αεροπλάνο του συνετρίβη στον κεντρικό Ισημερινό. Στόχος του ήταν να συγκεντρώσει χρήματα για να ανοίξει μια κλινική ορθοπεδικής χειρουργικής στην Μπουρκίνα Φάσο. 
tovima.gr 

Δημοσιεύματα για την κρίση στην Ελλάδα στο διεθνή τύπο σήμερα:
DW: Το πιστόλι της ΕΚΤ στον κρόταφο της Αθήνας
WSJ: Η Ελλάδα κρατάει την μοίρα της στα χέρια της

1 σχόλιο:

  1. Αλήθεια με τον Σήφη τον Κροκόδειλο, όλοι αυτοί που ασχολήθηκαν για τη διάσωσή του και πληρώθηκαν για αυτό, θα επιστρέψουν τώρα τα λεφτα;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή