21 Απριλίου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της ημέρας 21.4.2015

(upd2) Ζήτημα θεμελιακής σημασίας είναι για τις ΗΠΑ η αποφυλάκιση τρομοκρατών, και το ζήτημα θα επηρεάσει την εικόνα για την Ελλάδα στους αμερικανικούς θεσμούς. «Προβληματιζόμαστε πολύ γιατί αυτοί που διέπραξαν τρομοκρατικές πράξεις και είναι στη φυλακή, πρέπει να παραμείνουν στη φυλακή». Αυτά δήλωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Τζον Κέρι, στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, κατά τη συνάντησή τους.
kathimerini.gr

Σφοδρή και άμεση είναι η αντίδραση του α΄ και β΄ βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης (περιφέρειες και δήμοι) στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης για τη μεταφορά των ταμειακών διαθέσιμων τους στην Τράπεζα της Ελλάδος. Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσφεύγει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ζητώντας την ακύρωση της ΠΝΠ. Η χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας διακόπηκε ενώ σε ψήφισμα που εξέδωσε καταδίκασε την ΠΝΠ. Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλης, χαρακτήρισε την απόφαση «πολιτικά και θεσμικά απαράδεκτη». 
kathimerini.gr
Δες τε την ΠΝΠ στο:
Δεσμεύονται τα ταμειακά διαθέσιμα των φορέων του Δημοσίου. Θύελλα αντιδράσεων 


«Είμαστε αντιμέτωποι με μια νέα πραγματικότητα στη Μεσόγειο», δήλωσε από το Λουξεμβούργο ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος παρουσίασε το σχέδιο δράσης δέκα σημείων, το οποίο υιοθέτησαν οι υπουργοί Εξωτερικών και Εσωτερικών της ΕΕ. 
tovima.gr 

Στον εισαγγελέα Ρόδου θα οδηγηθούν σήμερα δύο άτομα, υπήκοοι Συρίας 26 και 27 ετών αντίστοιχα, που φέρεται να οργάνωσαν τη μεταφορά των δεκάδων παράτυπων μεταναστών με ιστιοφόρο σκάφος που προσάραξε χθες στη περιοχή Ζέφυρος της Ρόδου και είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρία άτομα.
ethnos.gr 

Η κυβέρνηση κάνει τα πρώτα δειλά βήματα προς τα εμπρός στο μέτωπο των ιδιωτικοποιήσεων, δείχνοντας αποφασισμένη να προχωρήσει κανονικά τους διαγωνισμούς για τον ΟΛΠ, τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια και το ιπποδρομιακό στοίχημα, υπό την πίεση να συγκλίνει με κάποια από τα αιτήματα των δανειστών. Προς ακύρωση ωστόσο φαίνεται ότι οδεύουν οι διαγωνισμοί για ΤΡΑΙΝΟΣΕ, και ΟΛΘ. 
tanea.gr 

Συνάντηση με την Γερμανίδα Καγκελάριο, Αγκελα Μέρκελ θα έχει την Πέμπτη ο Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της έκτακτης Συνόδου Κορυφής για το θέμα της μετανάστευσης. Η συνάντηση γίνεται κατόπιν σχετικών συνεννοήσεων των δύο πλευρών, σε μια προσπάθεια να επιτευχθεί μεγαλύτερη σύγκλιση και να δημιουργηθεί πρόσφορο έδαφος για επίτευξη προόδου στο Eurogroup της Παρασκευής.
kathimerini.gr 

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών προχώρησε σήμερα, Τρίτη, στη συμπερίληψη του Χριστόδουλου Ξηρού και του Νίκου Μαζιώτη στη λίστα τρομοκρατών και όσων υποστηρίζουν τρομοκράτες ή πράξεις τρομοκρατίας με βάση το Εκτελεστικό Διάταγμα 13224, «παγώνοντας» κάθε περιουσιακό στοιχείο των δύο τρομοκρατών υπό αμερικανική δικαιοδοσία. 
tovima.gr 

«Συνωστισμός» οφειλετών για τη ρύθμιση των 100 δόσεων σε Εφορία και ασφαλιστικά ταμεία, καθώς χιλιάδες φορολογούμενοι σπεύδουν να υποβάλουν αίτηση για να γλιτώσουν υπέρογκα πρόστιμα και προσαυξήσεις. ethnos.gr 

Στην Αθήνα βρίσκεται σήμερα, Τρίτη, ο επικεφαλής της Gazprom, Αλεξέι Μίλερ, ο οποίος θα συναντήσει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα (16:00), ενώ προηγουμένως θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Λαφαζάνη (14:00). Κατά τις επαφές αυτές «θα συζητηθούν επίκαιρα ζητήματα ενεργειακού ενδιαφέροντος», στο επίκεντρο των οποίων βρίσκεται η συμφωνία για τη διέλευση του αγωγού Turkish Stream από την Ελλάδα. 
tovima.gr 

Χρηματιστήριο Αθήνας: Ο ελληνικός MSCI Greece σπάει φέτος όλα τα ρεκόρ πτώσης με απώλειες 30% από την αρχή του έτους λόγω της κατάρρευσης των χρηματιστηριακών μετοχών, όταν στην Ουκρανία όπου οι συνθήκες είναι πράγματι πολεμικές, το χρηματιστήριο της χώρας υποχωρεί φέτος μόνο κατά 3,3%. Υψηλές αποδόσεις έχουν φέτος και οι αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, με την Πορτογαλία να κρατά τα σκήπτρα (+27%).
capital.gr 


Χρηματιστήριο Αθήνας II: Με μεγάλες απώλειες (σε επίπεδο γενικού δείκτη -3,33%) έκλεισε σήμερα το Χρηματιστήριο της Αθήνας στις 704,74 μονάδες.

Σε δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον ΣΚΑΪ, με άριστα το 10, η κυβέρνηση «περνάει» τη βάση μόνο στον τομέα εξωτερικής πολιτικής-άμυνας, όπου ο μέσος όρος βαθμολογίας που της δίνουν οι πολίτες είναι 5,5. Στους υπόλοιπους τομείς, οι επιδόσεις αξιολογούνται ως αρνητικές και ειδικότερα: στην οικονομία 4,6, στη μετανάστευση 3, στην εγκληματικότητα και ασφάλεια 3,7 (εμφανίζονται ως οι «μαύρες τρύπες» στην κυβερνητική εικόνα), στην Παιδεία 4,2, στη Δημόσια Διοίκηση 4,5, στην Υγεία 4,4. 
kathimerini.gr 

Μπάσκετ: Προβάδισμα (2-1) στη σειρά των πλέι οφ της Ευρωλίγκας με την Μπαρτσελόνα πήρε απόψε στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός, ο οποίος απέχει μία νίκη από την πρόκριση του στο φάιναλ φορ της Μαδρίτης. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 73-71 των Ισπανών, στον τρίτο μεταξύ τους αγώνα, και την προσεχή Πέμπτη (22:00) έχουν την ευκαιρία να «καθαρίσουν» την υπόθεση πρόκριση. Εξάλλου χθες ο Παναθηναϊκός έμεινε ζωντανός νικώντας 86-85 την ΤΣΣΚΑ, μειώνοντας έτσι σε 2-1 τη σειρά των πλέι οφ της Ευρωλίγκας. 
sports.in.gr






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου