22 Απριλίου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της ημέρας 22.4.2015

(upd) Ανακοίνωση εξέδωσε το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με τον νέο νόμο που δίνει τη δυνατότητα σε φυλακισμένους με αναπηρία 80% να εκτίσουν το υπόλοιπο της ποινής τους κατ΄ οίκον με «βραχιολάκι». Η ανακοίνωση του Foreign office έχει ως εξής:
 «Η βρετανική κυβέρνηση πιστεύει ακράδαντα ότι οι τρομοκράτες που έχουν διαπράξει αυτά τα σοβαρά εγκλήματα θα πρέπει να εκτίουν όλη την ποινή τους όπως αυτή έχει οριστεί από τα ελληνικά δικαστήρια. Η πρόωρη απελευθέρωσή τους στέλνει ένα απαράδεκτο μήνυμα προς τους τρομοκράτες και τους υποστηρικτές τους και αποτυγχάνει να δείξει τον σεβασμό προς τις οικογένειες των θυμάτων». 
kathimerini.gr 

Το θέμα της κατ οίκον κράτησης του Σάββα Ξηρού σύμφωνα με τις προβλέψεις του νέου νόμου για τις φυλακές, βρέθηκε και πάλι στο επίκεντρο της σημερινής συνάντηση του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα Ντέϊβιντ Πιρς, με τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά. 
kathimerini.gr  

Αύξηση του ορίου πρόσβασης στον έκτακτο μηχανισμό παροχής ρευστότητας ELA κατά 1,5 δισ. ευρώ αποφάσισε, πριν από λίγο, το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Έτσι το όριο χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών αυξήθηκε σε 75,5 δισ. ευρώ έναντι των 74 δισ. ευρώ της προηγούμενης εβδομάδας. 
ethnos.gr 

Απο ώρα σε ώρα αλλάζει η ταμειακή κατάσταση της χώρας. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Δ. Μάρδας με δύο διαφορετικές δηλώσεις του σήμερα το πρωί, ανέφερε ότι δεν υπάρχουν 400 εκατ. ευρώ για μισθούς και συντάξεις στις 27 Απριλίου και λίγο αργότερα υποστήριξε ότι τα κεφάλαια αυτά βρέθηκαν απο τα ταμειακά διαθέσιμα των ασφαλιστικών ταμείων, τα οποία τα προσέφεραν εθελοντικά. 
kathimerini.gr 

Η δέσμευση των αποθεματικών των δήμων είναι εσωτερικός δανεισμός δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα, Νίκος Παππάς.
tovima.gr 

«Φαίνεται ότι η κυβέρνηση εν όψει σκηνικού ρήξης καλώς προσπαθεί να έχει κεντρική διεύθυνση στα αποθεματικά όλων των φορέων για να εξασφαλίσει μισθούς και συντάξεις των δύο μηνών», είπε 
ο αντιπρόεδρος της βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος, μιλώντας στα “Parapolitika”. 
capital.gr


Η κυβέρνηση έχασε πολύτιμο χρόνο, αλλά δεν χάθηκαν τα πάντα. Το μήνυμα αυτό μεταδίδουν κορυφαίες πηγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η οποία εργάζεται συστηματικά για την επίτευξη συμφωνίας με την Ελλάδα, καθώς κάθε διαφορετική εξέλιξη θα είναι δραματική πρώτα απ΄όλα για τη χώρα μας. 
tovima.gr

Σε καταβολή 1,8 εκατομμυρίων ευρώ προχώρησε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΛΛΑΚΤΩΡ Λεωνίδας Μπόμπολας προκειμένου να αποφύγει τις δικαστικές περιπέτειες που ακολουθούν στις υποθέσεις φοροδιαφυγής. Το ποσό που καταβλήθηκε αφορά τον καταλογισμό που έγινε για οφειλόμενους φόρους στο πλαίσιο των ερευνών που διενεργούνται για τη λίστα Λαγκάρντ και άλλες. 
kathimerini.gr 

Χρηματιστήριο Αθήνας: Άνοδο κατά 2,08% σημείωσε σήμερα Τετάρτη ο Γενικός Δείκτης που έκλεισε στις 719,43 μονάδες. Το ποσοστό φαίνεται μικρό αν συγκριθεί με το +13,4% του δείκτης τραπεζών. Θετικά, στην ισχυρή άνοδο του τραπεζικού δείκτη (αλλά και την άνοδο του συνόλου της αγοράς), πρέπει να επέδρασε η απόφαση της ΕΚΤ να αυξήσει το όριο της έκτακτης χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών (ELA) κατά 1,5 δισ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου