30 Απριλίου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της ημέρας 30.4.2015

(upd) Στόχος Αθήνας και εταίρων είναι η επίτευξη προκαταρκτικής συμφωνίας έως την Κυριακή 3 Μαΐου, ώστε αυτή να υπογραφεί στην επόμενη προγραμματισμένη συνεδρίαση του Eurogroup στις 11 Μαΐου, σχολιάζει την Πέμπτη το πρακτορείο Bloomberg επκαλούμενο δηλώσεις αξιωματούχων της Ευρωζώνης. 
skai.gr

«Με ή χωρίς τον Γιάνη Βαρουφάκη, η Ελλάδα έχει τα ίδια προβλήματα», δήλωσε ο Επίτροπος αρμόδιος για τις Οικονομικές Υποθέσεις Πιέρ Μοσκοβισί σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ισπανική εφημερίδα El Pais. Δήλωσε επίσης πως η Ελλάδα πρέπει να υποβάλει άμεσα μια οριστική λίστα μεταρρυθμίσεων. «Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο», είπε. 
tovima.gr 

Στο ερώτημα εάν υπάρχει σχέδιο Β’ για την Ελλάδα σε ό,τι αφορά την έκβαση των συνομιλιών Αθήνας - δανειστών, ο  Γ. Ντάϊσελμπλουμ, πρόεδρος του Eurogroup, απάντησε: «Το ερώτημα είναι εάν η Ολλανδία ετοιμάζεται ή αν η ευρωζώνη ετοιμάζεται για διάφορα ενδεχόμενα; Η απάντηση είναι ναι». 
tovima.gr 

Παράνομες και αντισυνταγματικές έκρινε το ΣτΕ όλες τις μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις από το καλοκαίρι του 2012, αλλά και τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής, Αλέξης Μητρόπουλος.
ethnos.gr

Δημήτρης Στρατούλης: Δεν ισχύουν τα σενάρια για παρεμβάσεις σε επικουρικές συντάξεις. Διαψεύδει ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων τα σενάρια που θέλουν την κυβέρνηση να παρεμβαίνει σε επικουρικές συντάξεις άνω των 300 ευρώ, ενώ σε ό,τι αφορά τη χορήγηση της δέκατης τρίτης σύνταξης διευκρινίζει ότι η δέσμευση της κυβέρνησης θα ισχύσει στο έπακρο.
skai.gr

Π. Λαφαζάνης, σε άρθρο του στο Crash: Η Ελλάδα διαθέτει εναλλακτικές λύσεις σε ενδεχόμενο ρήξης. Η Ε.Ε. όμως είναι πιθανόν να υποστεί βαρύτατο ή και θανάσιμο τραύμα σε μια τέτοια περίπτωση, αναφέρει.
Σχετική ανάρτηση: Π. Λαφαζάνης: Επιλογές Ελλάδας εκτός ευρώ!  


Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 14,8 ποσοστιαίες μονάδες έναντι της Ν.Δ. στην πρόθεση ψήφου, δείχνει δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρία Marc για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha. Συγκεκριμένα, στο ερώτημα «αν γίνονταν σήμερα εκλογές τι θα ψηφίζατε», ΣΥΡΙΖΑ απάντησε το 35,6% των ερωτηθέντων και Ν.Δ. το 20,8%. 

Υπέρ της συμφωνίας με τους εταίρους (8 στους 10), κατά της διενέργειας δημοψηφίσματος (6 στους 10) και υπέρ της παραμονής στη ζώνη του ευρώ (3 στους 4) τάσσεται η πλειοψηφία των ερωτηθέντων σε δημοσκόπηση της GPO για το MEGA, ενώ στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 36,5% στα επίπεδα των εκλογών του Ιανουαρίου, ενώ το ποσοστό της ΝΔ είναι μειωμένο κατά περίπου 6 μονάδες.

Γιόσκα Φίσερ: "Ο κ. Τσίπρας κι άλλοι ηγέτες του ΣΥΡΙΖΑ πέταξαν την ευκαιρία της Ελλάδας, επειδή ήταν ανίκανοι να δουν πέρα από τον ορίζοντα της καταγωγής του κόμματός τους. Δεν κατάλαβαν –ή δεν θέλησαν να καταλάβουν– τη διαφορά μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης..." γράφει ο ιδρυτής των Πρασίνων στη Γερμανία, σε άρθρο του με τίτλο «Ο Τσίπρας στη Χώρα των Ονείρων»
Σχετική ανάρτηση: Γιόσκα Φίσερ: Ο Τσίπρας στη Χώρα των Ονείρων 


Υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας η Moody’s κατά μία κατηγορία, από Caa1 σε Caa2, ενώ ανακοίνωσε ότι οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας είναι «αρνητικές». 
Σχετική ανάρτηση: Υποβάθμισε σε Caa2 την Ελλάδα η Moody’s 

Χρηματιστήριο Αθήνας: Σημαντική άνοδος, την τελευταία ώρα των συναλλαγών, σήμερα στο Χρηματιστήριο της Αθήνας με το Γενικό Δείκτη να κλείνει στις 822,88 μονάδες, αυξημένος κατά 3,12%. Μεγαλύτερη ήταν η άνοδος των τραπεζών ο δείκτης των οποίων ενισχύθηκε κατά +6,35%, συγκεκριμένα η Εurobank έκλεισε 9,76% υψηλότερα, η Τρ. Πειραιώς σημείωσε άνοδο 9,7%, η Αlpha Bank ενισχύθηκε 4,71% και η ΕΤΕ κατά 4,17%. Στο 11,20% η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου