20 Απριλίου 2015

Τσίπρας: «Η Ελληνική Δημοκρατία δεν εκβιάζεται»

ΑΦΗΡΗΜΕΝΑ ...ΣΧΟΛΙΑ 

Το γνωστό μήνυμα, με πολλαπλούς αποδέκτες αυτή της φορά, έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γ. Πανούση. Ο πρωθυπουργός τόνισε πως «Η Ελληνική Δημοκρατία δεν εκβιάζεται και αυτό ισχύει προς όλες τις κατευθύνσεις και προς το εξωτερικό και προς το εσωτερικό», ξεκαθαρίζοντας πως «όσοι νομίζουν ότι μπορούν να εκβιάζουν την δημοκρατία και να διαρρηγνύουν την κοινωνική ενότητα είναι γελασμένοι». 

Όμως "Οι αρχές της δημοκρατίας δεν μπορούν να είναι «α λα καρτ», ανάλογα με το ποιος κυβερνά" όπως ανέφερε σε κείμενό του - παρέμβαση, δυο μέρες πριν, το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς Μανωλης Γλεζος. Σημειώνεται ότι στο εν λόγω κείμενο ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήριζε "ως ωμή παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου την εκκένωση του Πανεπιστημίου Αθηνών, υπό των αστυνομικών δυνάμεων"*.

Εξάλλου είναι γνωστό ότι ο Αλέξης Τσίπρας από τα νεανικά του χρόνια (όταν ο ίδιος ήταν πρωταγωνιστής των καταλήψεων) έως και πιο πρόσφατα, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στήριζε απεριόριστα και αδιάκριτα τις κάθε μορφής και είδους καταλήψεις, αδιαφορώντας τότε για το αν αυτές οι ενέργειες «διερρήγνυαν την κοινωνική ενότητα».

Τώρα ως "υπεύθυνος" κυβερνήτης είναι αναγκασμένος «αφού έσπειρε ανέμους, να θερίσει θύελλες», ότι και αν προς στιγμήν δηλώσει... 

*Σχετική ανάρτηση:
Μανωλης Γλεζος: Ωμή παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου