15 Απριλίου 2015

Die Zeit: Σχέδιο για παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ μετά από χρεοκοπία

Σχέδιο που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη ακόμα κι αν χρεοκοπήσει επεξεργάζεται το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εβδομαδιαίας εφημερίδας Die Zeit, το οποίο αναφέρει ότι το σχέδιο αυτό θα επιτρέπει στην Ελλάδα να λάβει χρηματοδότηση από την ΕΚΤ ακόμη και αν δεν καταβάλει δόσεις προς τους πιστωτές.

Ως βασική προϋπόθεση φυσικά, το άρθρο αναφέρει την τήρηση των δεσμεύσεων για μεταρρυθμίσεις.

«Το σχέδιο που βρίσκεται υπό συζήτηση, έχει στόχο να επιτρέψει στην ΕΚΤ να συνεχίσει την χρηματοδότηση της Ελλάδας σε περίπτωση χρεοκοπίας», αναφέρει το άρθρο της εφημερίδας. «Επιπλέον, οι ελληνικές τράπεζες θα πρέπει να αναδιαρθρωθούν, ώστε να τους επιτραπεί να συνεχίσουν να συμμετέχουν στις πράξεις της κεντρικής τράπεζας, ακόμη και μετά από μια κρατική χρεοκοπία» αναφέρει το δημοσίευμα.

Η εφημερίδα, που επικαλείται πηγές στο Βερολίνο, αναφέρει πως ο γερμανικός κυβερνητικός συνασπισμός ανησυχεί πως η Αθήνα δεν θα μπορέσει τις επόμενες εβδομάδες να αποπληρώσει τις υποχρεώσεις της. «Σε τέτοια περίπτωση, θα πρέπει η ΕΚΤ να αναλάβει να εφοδιάσει τη χώρα με ευρώ» αναφέρει η Zeit, που σημειώνει ότι την περασμένη εβδομάδα, η Ελλάδα μετά βίας μπόρεσε να καταβάλει εμπρόθεσμα τη δόση προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών, κληθέν να σχολιάσει το δημοσίευμα, περιορίστηκε στο «ουδέν σχόλιον».

Πηγές: www.reporter.gr και www.capital.gr






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου