11 Μαΐου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της ημέρας 11.3.2015

(upd) Καλωσορίζει την πρόοδο που έχει μέχρι στιγμής επιτευχθεί, το σημερινό Eurogroup, αναγνωρίζει όμως ότι χρειάζονται περισσότερος χρόνος και προσπάθεια ώστε να γεφυρωθούν τα κενά στα ζητήματα που παραμένουν ανοιχτά

Το ανακοινωθέν του Eurogroup:
«Το Eurogroup σήμερα κατέγραψε την κατάσταση των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στις ελληνικές αρχές και τους θεσμούς. Καλωσορίσαμε την πρόοδο που έχει μέχρι στιγμής επιτευχθεί. Επισημαίνουμε ότι η αναδιοργάνωση και η βελτίωση των διαδικασιών κατέστησε δυνατή την επίσπευση και συνέδραμε σε μία πιο ουσιώδη συζήτηση.
»Την ίδια ώρα, αναγνωρίζουμε ότι χρειάζονται περισσότερος χρόνος και προσπάθεια ώστε να γεφυρωθούν τα κενά στα ζητήματα που παραμένουν ανοιχτά. Επομένως, καλωσορίζουμε την πρόθεση των ελληνικών αρχών να επισπεύσουν το έργο τους με τους θεσμούς, με την προοπτική να επιτευχθεί μία επιτυχής κατάληξη της αξιολόγησης σε σύντομο χρονικό διάστημα.
»Το Eurogroup επανέλαβε ότι η δήλωση της 20ής Φεβρουαρίου παραμένει το ισχύον πλαίσιο για τις διαπραγματεύσεις. Από την στιγμή που οι θεσμοί καταλήξουν σε συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο για την ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης, το Eurogroup θα αποφασίσει για την πιθανή αποδέσμευση των εναπομεινουσών δόσεων της τρέχουσας συμφωνίας»
Πηγή: tovima.gr


Κατάληψη στα γραφεία της Siemens στο Μαρούσι και της ΕΛΛΑΚΤΩΡ πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Δευτέρας αντιεξουσιαστές. Ομάδα περίπου 30 αναρχικών βρέθηκε στις εγκαταστάσεις της εταιρείας, στην οδό Αγησιλάου 6-8 και πραγματοποίησε συμβολική κατάληψη. Μέλη αντεξουσιαστικής ομάδας πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη και στα γραφεία της εταιρείας ΕΛΛΑΚΤΩΡ,
υποστηρίζοντας ότι η εταιρία αποτελεί τον κυριότερο εκπρόσωπο του ελληνικού καπιταλισμού που σε συνεργασία με τον γερμανικό ιμπεριαλισμό αποσκοπούν στον έλεγχο των χωρών- μελών της ζώνης του ευρώ μέσω του ελέγχου του δημόσιου χρέους τους. 
kathimerini.gr 

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προσερχόμενος σήμερα στη συνεδρίαση του Eurogroup είπε: «Eάν η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί ότι πρέπει να διεξάγει δημοψήφισμα, τότε πρέπει να το κάνει. Θα μπορούσε να είναι ένα χρήσιμο μέτρο για τον ελληνικό λαό, έτσι ώστε να αποφασίσει κατά πόσον είναι έτοιμος να αποδεχθεί ότι είναι αναγκαίο να συμβεί».
Σχετική ανάρτηση: Θετικός ο Σόιμπλε για δημοψήφισμα στην Ελλάδα 

«Το δημοψήφισμα είναι το τελευταίο όπλο, το υπερόπλο της κυβέρνησης απέναντι στους δανειστές. Αν χρειαστεί να το αξιοποιήσουμε θα το αξιοποιήσουμε» ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, μιλώντας στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα MEGA", αφού προηγουμένως έκανε λόγο για σκλήρυνση της στάσης των δανειστών. 
megatv.com 

Forbes: Το βασικό δίλημμα του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλ. Τσίπρα είναι εάν θα επιλέξει χρεοκοπία της χώρας του ή θα προδώσει όσους τον ψήφισαν, ξεχνώντας τις «κόκκινες γραμμές» και ακολουθώντας αυτά που του ζητούν οι δανειστές, αναφέρει ο Tim Worstall, αρθρογράφος του περιοδικού Forbes.

Γιάννης Βαρουφάκης: "Καθ' οδόν για το σημερινό Eurogroup, για τη συνέχεια των διαπραγματεύσεων που διεξάγει η κυβέρνηση με προσήλωση στο στόχο της επίτευξης μιας συμφωνίας-λύτρωσης για τη χώρα, δεν δύναμαι να βρίσκομαι έξω από το Υπουργείο για να τιμήσω τις καθαρίστριες του Υπουργείου που, μέσα από τον αγώνα τους, αναδείχθηκαν σε σύμβολα της αντίστασης κατά των Μνημονίων και οι οποίες σήμερα επιστρέφουν στην δουλειά τους".
www.skai.gr 


Την επιστροφή τους στην εργασία τους γιόρτασαν το πρωί της Δευτέρας, έξω από το υπουργείο Οικονομικών στην οδό Καραγιώργη Σερβίας, οι απολυμένες καθαρίστριες. Οι 595 καθαρίστριες επιστρέφουν στην εργασίας τους μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για το Δημόσιο την περασμένη εβδομάδα. Εξω από το υπουργείο έφθασαν, επίσης, ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος, αλλά και η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου. 
tanea.gr 

Στον προαύλιο χώρο του Ραδιομεγάρου στην Αγία Παρασκευή μπήκαν εργαζόμενοι της ΕΡΤ οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΠΟΣΠΕΡΤ. Οι εργαζόμενοι είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Ραδιομέγαρο και λίγο πριν τις 11 δόθηκε εντολή από την απερχόμενη διοίκηση να ανοίξει η πόρτα της οδού Μεσογείων. Η ΠΟΣΠΕΡΤ με ανακοίνωσή της είχε καλέσει τους; εργαζόμενοι να συγκεντρωθούν στο κτίριο της ΕΡΤ ώστε να εισέλθουν σε αυτό και να επιστρέψουν στις εργασίες τους. 
tanea.gr 

"Δεν υπάρχει σχέδιο Β" για την Ελλάδα, ανέφερε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Welt m Sonntag, ο αντιπρόεδρος της ΕΕ Φρανς Τίμερμανς σημειώνοντας ότι "όταν κάποιος εργάζεται πάνω σε ένα σχέδιο Β', τότε μάλλον έχει ήδη εγκαταλείψει το σχέδιο Α". "Όλες οι πλευρές θα πρέπει να κάνουν τα πάντα ώστε οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα να ολοκληρωθούν επιτυχώς", τόνισε. 
megatv.com 

Με βασικό τίτλο "Σενάριο Geuro" στο πρωτοσέλιδό της κυκλοφορεί τη Δευτέρα η γερμανική οικονομική εφημερίδα "Handelsblatt". Το δημοσίευμα αναφέρει ότι «εάν η Ελλάδα και οι διασώστες της δεν συμφωνήσουν, η Αθήνα θα χρειαστεί ένα Σχέδιο Β».
Σχετική ανάρτηση: Handelsblatt: «Σενάριο Geuro» για διπλό νόμισμα στην Ελλάδα

Η ΕΕ εξέφρασε τη "βαθιά ανησυχία" της για τις συγκρούσεις στην ΠΓΔΜ, στα σύνορα με το Κόσοβο, που στοίχισαν τη ζωή 22 ανθρώπων -- 8 αστυνομικών και 14 μελών μιας ομάδας ενόπλων αλβανικής εθνικής καταγωγής. Βομβαρδισμένο τοπίο θυμίζει η αλβανόφωνη συνοικία στο Κουμάνοβο, στην οποία, τις προηγούμενες δύο ημέρες διεξήχθησαν σφοδρές μάχες μεταξύ ισχυρών δυνάμεων της αστυνομίας και ένοπλων Αλβανών.
kathimerini.gr 


Χρηματιστήριο Αθήνας: Πτώση σήμερα στην αγορά μετοχών, ο Γενικός Δείκτης τιμών υποχώρησε κατά -2,51% (έκλεισε στις 817,92 μονάδες). Μεγαλύτερες απώλειες κατά -6,71% κατέγραψε ο τραπεζικός κλάδος.






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου