14 Μαΐου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της ημέρας 14.5.2015

(upd) Σιωπηρά, και χωρίς πολλή δημοσιότητα, αφού δεν λείπουν οι αντιδράσεις εντός αλλά και εκτός κυβέρνησης, πήρε μπροστά και επίσημα χθες ο διαγωνισμός για την πώληση του 51% των μετοχών του ΟΛΠ. Αργά το βράδυ, το περίφημο «mail» με τις αλλαγές στους όρους του διαγωνισμού απεστάλη από το ΤΑΙΠΕΔ προς τους τρείς προεπιλεγέντες επενδυτές. 
tanea.gr 

Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρξει απολύτως καμία μεταβολή στους συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά, αυτή την τουριστική περίοδο και μέχρι τον Σεπτέμβριο, παρέσχε σήμερα Πέμπτη ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή. 
tovima.gr 

Εξετάζεται η αμνήστευση - νομιμοποίηση αδήλωτων εισοδημάτων στο φορολογικό νομοσχέδιο. Ουσιαστικά πρόκειται για τη νομιμοποίηση αδήλωτων εισοδημάτων που βρίσκονται σε τράπεζες του εσωτερικού και του εξωτερικού. Το σχέδιο προβλέπει τη θέσπιση ενός συντελεστή ο οποίος θα κυμαίνεται μεταξύ 15%-20% για τη φορολόγηση των εισοδημάτων αυτών. 
kathimerini.gr 

Το πρωτογενές πλεόνασμα του πρώτου τετραμήνου 2015 διαμορφώθηκε στα 2,1 δισ. ευρώ, όταν ο στόχος ήταν να υπάρχει πρωτογενές έλλειμμα 287 εκατ. ευρώ. Όμως οι δαπάνες στο πρώτο τετράμηνο του έτους ήταν κατά 2 δισ. ευρώ λιγότερες από ό,τι αρχικώς είχε προβλεφθεί. Γίνεται λόγος για "στάση πληρωμών" από το Δημόσιο.
kathimerini.gr 

Τηλεδιάσκεψη των τεχνικών κλιμακίων θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα, ενώ αύριο τα μέλη της ελληνικής ομάδας θα μεταβούν στις Βρυξέλλες προκειμένου να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης. 
ethnos.gr 

Συνεχίστηκε και στο πρώτο τρίμηνο του 2015 η υποχώρηση στις τιμές των ακινήτων, η μείωση στις τιμές των διαμερισμάτων εκτιμάται κατά μέσο στο 3,9% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2014. Για το σύνολο του 2014, με βάση τα αναθεωρημένα στοιχεία, οι τιμές των διαμερισμάτων μειώθηκαν με μέσο ετήσιο ρυθμό 7,5%, έναντι μείωσης κατά 10,9% το 2013. 
ethnos.gr 

Η Ελλάδα γέμισε και φέτος Γαλάζιες Σημαίες! Με 395 βραβευμένες ακτές, η χώρα μας καταλαμβάνει την 3η θέση παγκοσμίως ανάμεσα στις 50 χώρες που συμμετέχουν στο θεσμό.
Σχετική ανάρτηση: Τρίτη παγκοσμίως σε Γαλάζιες Σημαίες η Ελλάδα 


Την απογοήτευσή του για την δήλωση του Νίκου Ξυδάκη σχετικά με την υπόθεση της διεκδίκησης των Γλυπτών του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο, εξέφρασε με δήλωσή του ο David Hill, πρόεδρος του διεθνούς συνδέσμου για την επιστροφή των γλυπτών στην Ελλάδα. Σε επιστολή του, ο κ. Hill επισημαίνει πως ο κ. Ξυδάκης απορρίπτει τη λύση δια της νομικής οδού, πριν καν ακούσει τις συμβουλές που έχουν να του προσφέρουν οι Βρετανοί δικηγόροι.
kathimerini.gr
Σχετική ανάρτηση: Το πόρισμα Αλαμουντίν Κλούνι για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου