18 Μαΐου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της ημέρας 18.5.2015

(upd) Με ένα πολυσέλιδο κείμενο που τιτλοφορείται «σημείωμα βοήθειας για την Ελλάδα» το οποίο, σύμφωνα με "το Βήμα", έφτασε το μεσημέρι της Δευτέρας σε όλους τους εμπλεκόμενους - στις διαπραγματεύσεις και τις αποφάσεις - φορείς, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέτει τις προϋποθέσεις για να ξεκλειδώσει η βοήθεια, προσδιορίζει τους δημοσιονομικούς στόχους για την τετραετία 2015 - 2018, περιγράφει τα μέτρα για τη κάλυψη του δημοσιονομικού κενού και την επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων.
tovima.gr
Σχετική ανάρτηση: Το Βήμα: Η πρόταση της Κομισιόν για συμφωνία 

Μοσκοβισί: «Εχουμε έρθει πιο κοντά με την Αθήνα σε ΦΠΑ, έσοδα και μεταρρυθμίσεις». Η Ελλάδα και οι εταίροι της στην Ευρωπαϊκή Ενωση έχουν πλέον έρθει πιο κοντά «σε μια κοινή αντίληψη» σε πολλούς τομείς που αφορούν στις μεταρρυθμίσεις, και η Αθήνα «έχει γίνει πιο εποικοδομητική στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων» δήλωσε τη Δευτέρα ο επίτροπος Οικονομικών της ΕΕ Πιέρ Μοσκοβισί. 
tanea.gr 

Τις προτάσεις της Αθήνας για το νέο καθεστώς των συντελεστών ΦΠΑ απέστειλε σήμερα η κυβέρνηση στους εκπροσώπους των δανειστών της χώρας.
kathimerini.gr

Το σενάριο να προταθεί στην Ελλάδα μια λύση παρόμοια με εκείνη που παρουσιάστηκε στην Κύπρο τον Μάρτιο του 2013, υπό τη μορφή τελεσιγράφου, εξετάζουν οι πιστωτές, σύμφωνα τουλάχιστον με τους Financial Times. 

ethnos.gr 

«Η ΕΡΤ ανοίγει την ερχόμενη Δευτέρα και αυτό που σας ζητά η Κυβέρνηση είναι να συμβάλλετε σε μια νέα ΕΡΤ πολυφωνική, ανεξάρτητη και που θα αποτελέσει πρότυπο λειτουργίας δημόσιου Ραδιοτηλεοπτικού φορέα», τόνισε ο Πρωθυπουργός στο νέο πρόεδρο της ΕΡΤ Διονύση Τσακνή και τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο Λάμπη Ταγματάρχη, στη συνάντηση που είχε μαζί τους τη Δευτέρα. 
tovima.gr 

Ενα τρίτο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα μπορεί να συζητηθεί αρκεί να ολοκληρωθεί η συμφωνία και να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη μέσω των μεταρρυθμίσεων που πρέπει να γίνουν επεσήμαναν τρεις σημαντικές προσωπικότητες της Ευρωπαϊκής Βιομηχανίας που συμμετέχουν στην Γενική συνέλευση του ΣΕΒ.
skai.gr 


Ζημιές από φωτιά που εκδηλώθηκε λίγο πριν από τις δύο το μεσημέρι υπέστη το θέατρο Ρεματιάς, στην περιοχή του Προφήτη Ηλία στο Χαλάνδρι. Κάηκε μεγάλο μέρος της κερκίδας και μικρή έκταση με πεύκα, ενώ δεν κινδύνευσαν οι γύρω πολυκατοικίες.Οι φλόγες έκαψαν, επίσης, δέντρα και ξερά χόρτα και κατασβέστηκαν μία ώρα αργότερα, από ισχυρή επίγεια δύναμη του Πυροσβεστικού Σώματος. 
ethnos.gr 

Ο Ολυμπιακός αν και για περίπου 30 λεπτά ήταν μέσα στο παιχνίδι, τελικά στο τελευταίο και πιο κρίσιμο δεκάλεπτο του αγώνα, κατέρρευσε απέναντι στον ενθουσιασμό της Ρεάλ και παραδόθηκε στους Μαδριλένους, γνωρίζοντας την ήττα με 78-59 στον τελικό της Ευρωλίγκα. Ο Ολυμπιακός προδόθηκε από την αστοχία του σε τρίποντα (5/23), βολές (12/26), αλλά κυρίως λόγω της αδυναμίας του να ελέγξει τα ριμπάουντ. 

Χρηματιστήριο Αθήνας: Σε θετικό έδαφος πέρασε ο Γενικός Δείκτης τιμών λίγο πριν το τέλος της συνεδρίασης, ανακάμπτοντας πάνω από τις 800 μονάδες (Γενικός Δείκτης 825,10 μονάδες +1,62%). Αφορμή της ανόδου στάθηκε δημοσίευμα (βλέπε: Το Βήμα: Η πρόταση της Κομισιόν για συμφωνία) σύμφωνα με το οποίο η ΕΕ φέρεται να παίρνει πρωτοβουλίες προκειμένου να κοπεί "ο γόρδιος δεσμός" στέλνοντας κείμενο στους εμπλεκόμενους φορείς της διαπραγμάτευσης, ώστε να ξεκλειδώσει βοήθεια από το EFSF προς την Ελλάδα εντός του Ιουνίου και με απώτερο σκοπό τελική συμφωνία μέχρι το φθινόπωρο.






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου