26 Μαΐου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της ημέρας 26.5.2015

(upd) Παρέμβαση των ΗΠΑ προς το ΔΝΤ για να κάμψει τις αντιστάσεις του στη διαπραγμάτευση και να ανοίξει ο δρόμος της συμφωνίας, συμφωνήθηκε στην τηλεφωνική επικοινωνία του Αλέξη Τσίπρα με τον αμερικανό υπουργό Οικονομικών Τζακ Λιου. 
tanea.gr

Διίστανται οι απόψεις για τη δυνατότητα συγχώνευσης των δόσεων του Ιουνίου προς το ΔΝΤ σε μια μεγάλη δόση στο τέλος του μήνα. Παρότι διπλωματικοί κύκλοι περιγράφουν ως «νομικά εφικτή» τη συγχώνευση των δόσεων, κάτι τέτοιο είναι εμφανές ότι δεν ισχύει στην περίπτωση της Ελλάδας η οποία αντιμετωπίζει οξύ πρόβλημα ρευστότητας και όχι τεχνικό και γραφειοκρατικό κώλυμα για τη μεταφορά των ποσών στο Ταμείο. Το κοινό συμπέρασμα είναι ότι υπάρχει νομικό προηγούμενο αλλά η ερμηνεία δεν φαίνεται να ευνοεί την Ελλάδα.
tovima.gr 

Ανακοινώθηκε επισήμως η παράταση για έναν μήνα της ρύθμισης των 100 δόσεων για φορολογικά χρέη προς το Δημόσιο. Έτσι, οι οφειλέτες θα έχουν περιθώριο έως τις 26 Ιουνίου να τακτοποιήσουν τις υποχρώσεις τους.
naftemporiki.gr


Την επιβολή φόρου στις αναλήψεις απο ATM (μηχανήματα αυτόματης ανάληψης) εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών, δήλωσε ο κ. Γ. Βαρουφάκης, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα επιβληθούν φόροι ούτε σε κινήσεις μέσω καρτών, εμβασμάτων κλπ. αλλά ούτε και στα κεφάλαια καταθέσεων. 
kathimerini.gr 

Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, το υπουργείο θα προτείνει οι έχοντες καταθέσεις στο εξωτερικό να πληρώνουν φόρο 15% για να μην κατηγορηθούν για το αδίκημα της φοροδιαφυγής. Αντίστοιχα, οι έχοντες καταθέσεις στο εσωτερικό θα καλούνται να πληρώσουν φόρο 30% με αντάλλαγμα να μην διωχθούν για το αδίκημα της φοροδιαφυγής. 
naftemporiki.gr 

Σύμφωνα με την Welt η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ δεν βλέπει ως εναλλακτική λύση μία έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Όμως ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έχει εντελώς διαφορετική άποψη: «Δεν θέλει βέβαια να δει τους Έλληνες να φεύγουν από το ευρώ. Αλλά δεν θέλει και να αποκλείσει μία αποχώρηση... Γι αυτό ο Σόιμπλε χαιρέτισε την ιδέα ενός δημοψηφίσματος στην Ελλάδα». 
Deutsche Welle
Σχετική ανάρτηση: Die Welt: «Μονομαχία Μέρκελ-Σόιμπλε για το Grexit» 

Κατά της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού του Πειραιά τάχθηκαν εκ νέου οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Λεουτσάκος και Ελένη Σταματάκη κατά τη διάρκεια σύσκεψης που έγινε την Τρίτη το πρωί στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΟΛΠ και διοργανώθηκε από την Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας. 
tovima.gr 

Ως «κορυφαία στιγμή ευθύνης και αξιοπρέπειας της χώρας μας» χαρακτήρισε τη μη καταβολή της δόσης προς το ΔΝΤ ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης, μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα Mega». Τόνισε ακόμη ότι «το πιο καταστροφικό σενάριο για το λαό μας είναι η συνέχιση των μνημονίων». 
Σχετική ανάρτηση: 

Στους 800 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών σύμφωνα με νεότερο απολογισμό από το κύμα καύσωνα που πλήττει τις τελευταίες μέρες την Ινδία. Ο καύσωνας που πλήττει τμήματα της νότιας, αλλά και της βόρειας Ινδίας, αναμένεται να συνεχιστεί όλη την εβδομάδα. Οι θερμοκρασίες αγγίζουν σχεδόν τους 50 βαθμούς Κελσίου. 
protothema.gr

Συμφωνία ύψους 56,7 δισ. δολαρίων για εξαγορά της Time Warner Cable ανακοίνωσε την Τρίτη η Charter Communications, σε ένα «ντιλ» μεταξύ των δύο μεγαλύτερων επιχειρήσεων καλωδιακών υπηρεσιών στις ΗΠΑ. Το «ντιλ» σηματοδοτεί ακόμη και το αποκορύφωμα της εξέλιξης της Charter και τον κύριο χρηματοδότη της, τον δισεκατομμυριούχο των media Τζον Μαλόουν, που μετατρέπει την εταιρία στην δεύτερη μεγαλύτερη «δύναμη» στον χώρο της καλωδιακής, πίσω από την Comcast. 
kathimerini.gr 

Την αισιοδοξία του για τις προοπτικές της Ελλάδας εξέφρασε ο πρόεδρος και CEO της Fairfax Financial Holdings, Πρεμ Γουάτσα, ο οποίος βρέθηκε τη Δευτέρα την Αθήνα και συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Σχετική ανάρτηση: Αισιόδοξος για την Ελλάδα ο Γουάτσα - CEO της Fairfax

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου