29 Μαΐου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της ημέρας 29.5.2015

(upd) Στα χέρια της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας βρίσκονται από αργά το απόγευμα της Παρασκευής οι επονομαζόμενοι «ληστές του Διστόμου», μετά από επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε με την συνδρομή της ΕΚΑΜ σε οίκημα στην περιοχή Χρυσή Ακτή της Νέας Αγχιάλου Βόλου. Δύο εκ των καταζητούμενων έχουν συλληφθεί, ενώ ο τρίτος σκοτώθηκε. Πρόκειται για τους δράστες της ληστείας σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στις 22 Αυγούστου του 2014 στην Παραλία Διστόμου.
Οι ληστές είχαν διαφύγει στη συνέχεια με ταχύπλοο, παίρνοντας μαζί τους ως όμηρο τον ταμία της τράπεζας τον οποίο πριν φτάσουν στη στεριά απελευθέρωσαν σπρώχνοντάς τον στη θάλασσα.
kathimerini.gr 

Δεκαεπτά Ρώσοι τουρίστες τραυματίστηκαν από πτώση κεραυνού στην Κνωσό. Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις που έγιναν, οι εννέα φέρουν τραύματα μικρότερης ή μεγαλύτερης έκτασης. Κρίσιμη χαρακτηρίζεται η κατάσταση 35χρονης Ρωσίδας, η οποία υπέστη ανακοπή. Η γυναίκα διακομίστηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο. 
ethnos.gr

Να «μετακινηθούν» από τις θέσεις τους «όλα τα εμπλεκόμενα μέρη» στις διαπραγματεύσεις για την Ελλάδα ζήτησε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιου, με δηλώσεις του μετά το τέλος της συνόδου της G7 στη Δρέσδη. «Χρειάζεται περισσότερη ευελιξία από τους θεσμούς, αλλά και η Ελλάδα πρέπει να πάρει κάποιες πολύ σκληρές αποφάσεις», υποστήριξε χαρακτηριστικά ο κ. Λιού, διευκρινίζοντας ότι «το ένα δεν μπορεί να συμβεί χωρίς το άλλο». 
kathimerini.gr 

Για μια ενιαία συμφωνία «μια και καλή» έκανε λόγο το πρωί της Παρασκευής ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον BHMA FM. Ο κ. Βαρουφάκης διευκρίνισε ότι η καταληκτική ημερομηνία είναι η 30ή Ιουνίου όταν ολοκληρώνεται η παράταση της δανειακής σύμβασης, αποδίδοντας σε διαρροές οι οποίες «δεν βοηθούν στη διαπραγμάτευση» τα περί τελεσιγράφου μιας εβδομάδας από το Euro Working Group. 
 
«Οι δύο πλευρές ποτέ δεν θα συγκλίνουν πλήρως, όμως η γενική εντύπωση είναι ότι συγκλίνουν» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian από τις Βρυξέλλες. «Υπάρχει τώρα μια εύλογη πιθανότητα, η όποια σύγκλιση εξακολουθεί να πρέπει να γίνει μετά το Brussels Group, να γίνει σε ένα υψηλότερο επίπεδο, στο οποίο πολιτικοί θα κληθούν για την τελική συναλλαγή και θα γεφυρώσουν το κενό», πρόσθεσε.
left.gr/news
Σχετική ανάρτηση: Tsakalotos: Politicians at a higher level will bridge the gap 


Αισιόδοξος ότι σύντομα θα υπάρξει συμφωνία αμοιβαία επωφελής εμφανίστηκε σε συνέντευξή του ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, τονίζοντας πως «προφανέστατα» θα τεθεί θέμα επιβολής κομματικής πειθαρχίας κατά τη σχετική ψηφοφορία στη Βουλή. Ο ίδιος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξουν παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό. 
tovima.gr. 
Το σκίτσο είναι του Κώστα Μητρόπουλου από "Τα Νέα"

Ο νέος φινλανδός υπουργός Εξωτερικών Τίμο Σόϊνι θέλει η Ελλάδα να αποχωρήσει από το ευρώ, γιατί «δεν είναι ανταγωνιστική». O αρχηγός των «Αληθινών Φινλανδών» Πιστεύει ότι η φινλανδική κυβέρνηση θα είναι ιδιαίτερα διστακτική στην παροχή βοήθειας στην Ελλάδα με χρήματα των φινλανδών φορολογουμένων.
Deutsche Welle 


Στα 30,6 δισ. ευρώ ανήλθαν οι εκροές καταθέσεων από το τέλος του περασμένου Νοεμβρίου μέχρι και το τέλος Απριλίου, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, που δημοσιεύθηκαν σήμερα, Παρασκευή. Το σημερινό επίπεδο των καταθέσεων έχει υποχωρήσει κάτω από τα 130 δισ. ευρώ, φτάνοντας σε επίπεδα 2004. 
kathimerini.gr 

Αισιόδοξος για την πορεία του τουριστικού κλάδου δήλωσε υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας χθες το βράδυ στην Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΕ. Αναφερόμενος στα στοιχεία του πρώτου τριμήνου 2015 είπε πως επιβεβαιώνουν τη συνέχιση της ανάκαμψης που σημειώθηκε το 2014. Ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει φορολογική ρύθμιση που θα επιδράσει αρνητικά στον κλάδο. 
naftemporiki.gr 

Η Έλενα Παναρίτη είναι η νέα εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, αντικαθιστώντας τον Θάνο Κατσάμπα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών. 
kathimerini.gr 

Έξω από τον ΟΠΕΚΕΠΕ έχουν συγκεντρωθεί εκπρόσωποι συλλόγων κτηνοτρόφων από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, διαμαρτυρόμενοι για το θέμα των βοσκοτόπων και των «κακών πληρωμών». 
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου