1 Ιουνίου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της ημέρας 1.6.2015

(upd) Παναρίτη: "Μου είναι αδύνατον να δεχθώ τον διορισμό μου εν μέσω των αρνητικών αντιδράσεων από βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ" αναφέρει μεταξύ άλλων σε επιστολή της η Έλενα Παναρίτη, αρνούμενη να αποδεχτεί την τοποθέτησή της ως εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ.
Η εξέλιξη αυτή ήταν αναμενόμενη μετά τη θύελλα αντιδράσεων από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και από κόμματα της αντιπολίτευσης. 

Η Ελλάδα δεν αποτελεί επισήμως το αντικείμενο της συνάντησης της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ με τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στο Βερολίνο, θεωρείται ωστόσο βέβαιο ότι η πορεία των διαπραγματεύσεων θα συζητηθεί στο περιθώριο της συνάντησης. Λίγο πριν τις 21:30 ώρα Ελλάδας τo πρακτορείο Bloomberg ανέφερε ότι στην τριμερ σύσκεψη προστέθηκαν ο πρόεδρος της ΕΚΤ κ. Ντράγκι και η διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ. Όπως αναφέρει το Reuters στόχος της συνάντησης είναι η διαμόρφωση κοινής θέσης για τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα.
tovima.gr 

Ως ένα «φιλο- τροικανό κείμενο», χαρακτηρίζει ο Γιάνης Βαρουφάκης, το κείμενο- «Memorandum Of Understanding» (δηλαδή Μνημόνιο) της Κομισιόν που εστάλη στην ελληνική κυβέρνηση, αλλά και στις κυβερνήσεις των χωρών μελών της Ευρωζώνης από την Κομισιόν. Το κείμενο, εστάλη το περασμένο Σάββατο και προβλέπει για το 2015 μέτρα ύψους 3,5 δισ. ευρώ, κυρίως φοροεισπρακτικού χαρακτήρα και ουσιαστικά βασίζεται στη συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου. 
tovima.gr

"Η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να διαπραγματευθεί και να δράσει γρήγορα – οι ελληνικές τράπεζες βρίσκονται στο παρά πέντε", εκτιμά το μέλος της διοίκησης της Bundesbank Αντρέας Ντόμπρετ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild. 
kathimerini.gr 

«Συνεχίζονται και τη Δευτέρα οι ανταλλαγές απόψεων στο πλαίσιο του Brussels Group, μεταξύ των ελληνικών Αρχών και των Θεσμών, προκειμένου να συμφωνηθεί ένας αξιόπιστος κατάλογος μεταρρυθμίσεων», ανέφερε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μίνα Αντρέεβα. «Δεν υπάρχει προθεσμία για την επίτευξη συμφωνίας... η μόνη προθεσμία είναι το τέλος του Ιουνίου» ανέφερε. 
tovima.gr

Ιταλία: Η κεντροαριστερά (με το Δημοκρατικό Κόμμα του Ματέο Ρέντσι) επικράτησε σε πέντε περιφέρειες στις χθεσινές αυτοδιοικητικές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στην Ιταλία, ενώ η δεξιά (Λέγκα του Βορρά και Φόρτσα Ιτάλια) υπερίσχυσε στις υπόλοιπες δυο. 
kathimerini.gr 

Εναν νέο πολυεκατομμυριούχο δημιούργησε η κυριακάτικη κλήρωση του ΤΖΟΚΕΡ, καθώς μόνο ένα δελτίο εντοπίστηκε να έχει προβλέψει σωστά τους 5+1 αριθμούς. Οπως εκτιμάται, ο υπερτυχερός της βραδιάς έγινε πλουσιότερος κατά περίπου 10 εκατ. ευρώ. Η κληρωτίδα απέδωσε το βράδυ της Κυριακής τους παρακάτω αριθμούς: 16, 19, 29, 38, 39, ενώ αριθμός ΤΖΟΚΕΡ κληρώθηκε το 11.
ethnos.gr






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου