4 Ιουνίου 2015

Welt: «Χωρίς αποτέλεσμα οι "εποικοδομητικές" συζητήσεις»

H γερμανική εφημερίδα Welt αναφέρει, σύμφωνα με τη Deutsche Welle, ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Αλέξη Τσίπρα και Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στη βελγική πρωτεύουσα δεν επέφεραν πρόοδο, ακόμη κι αν οι συμμετέχοντες τις χαρακτήρισαν εποικοδομητικές.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη Welt, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δεν φέρεται να παρουσίασε δικές του συμβιβαστικές προτάσεις στον Αλέξη Τσίπρα. «Στόχος των χθεσινοβραδινών συνομιλιών δεν ήταν να παρουσιαστεί στην ελληνική πλευρά μια έτοιμη πρόταση, αλλά να γεφυρωθούν οι διαφορές στα επιμέρους ζητήματα», και αυτό απαιτεί χρόνο, όπως αναφέρουν ευρωπαϊκοί διπλωματικού κύκλοι, τους οποίους επικαλείται η Welt.

Την ίδια ώρα πάντως ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς κατεβάζει τον πήχη των προσδοκιών όσον αφορά τις πιθανότητες εξεύρεσης λύσης το προσεχές διάστημα. «Δεν θα υπάρξει τελική λύση ούτε σήμερα ούτε αύριο», τονίζει προς την σημερινή Tagesspiegel. Σύμφωνα με τον ίδιο, το ζητούμενο δεν είναι να υπάρξει ένα βεβιασμένο αποτέλεσμα αλλά μια επιμελώς επεξεργασμένη λύση. Ο Μάρτιν Σουλτς εξέφρασε πάντως την αισιοδοξία του ότι αυτό είναι εφικτό.

Πηγή: Deutsche Welle
http://dw.de/p/1FbbN






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου