23 Αυγούστου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 23.8.2015

Β. Μεϊμαράκης: Ολοκληρώνει τις επαφές του στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολή που του δόθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο. Αρνητική ήταν η απάντηση του Α. Τσίπρα στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας για συνάντηση. Αναμένεται τηλεφωνική επικοινωνία του Β. Μεϊμαράκη με τον γγ του ΚΚΕ.
tovima.gr 

Αφού αντιπαρέρχεται, όπως επιβάλλει ο θεσμικός του ρόλος, το ύφος και σημαντικό μέρος του περιεχομένου της επιστολής της Προέδρου της Βουλής, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, απορρίπτει σε επιστολή του όσα περί αντισυνταγματικότητας του καταλογίζει η κα Κωνσταντοπούλου, υποστηρίζοντας ότι εφαρμόζει στο ακέραιο το Σύνταγμα. 

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου κάλεσε την Τρίτη 25 Αυγούστου τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γ. Στουρνάρα να εμφανισθεί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για να εξεταστεί στην υπόθεση της Siemens. Η απόφαση αναρτήθηκε στην Κοινοβουλευτική Διαφάνεια. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος» ο Γ. Στουρνάρας δεν θα προσέλθει και βρίσκεται σε διακοπές στη Σύρο.
tovima.gr

Ενιαία φορολογική κλίμακα για τα εισοδήματα που προέρχονται από μισθούς, συντάξεις, ενοίκια και κινητές αξίες σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης το οποίο θα τεθεί σε γνώση των δανειστών της χώρας το επόμενο διάστημα μετά τις εκλογές. 
kathimerini.gr 

Τον Ιανουάριο του 2016 θα ανοίξει τις πύλες του το περιουσιολόγιο. Ηδη το υπουργείο Οικονομικών έχει συγκεντρώσει όλα τα απαραίτητα στοιχεία των φορολογουμένων για τις τραπεζικές καταθέσεις τους στην Ελλάδα, τα ακίνητα που διαθέτουν, τις δαπάνες σε ιδιωτικά σχολεία κ.λπ. Οι φορολογούμενοι, με τους κωδικούς που διαθέτουν για το ηλεκτρονικό σύστημα taxisnet, θα εισέρχονται στη νέα εφαρμογή και θα επιβεβαιώνουν τα στοιχεία που θα περιλαμβάνονται στο περιουσιολόγιο.
kathimerini.gr

Τα παιδιά που θα γεννηθούν από την 1-1-2016 με την εγγραφή τους στο ληξιαρχείο θα λαμβάνουν και Αριθμό Φορολογικού Μητρώου, αναφέρει ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών.
kathimerini.gr 

Σε αναβολή της Διάσκεψης των Προέδρων, για σήμερα Κυριακή αργά το απόγευμα, εξαναγκάστηκε να προχωρήσει η κα Ζωή Κωνσταντοπούλου καθώς η προγραμματισθείσα για χθες συνεδρίαση δεν πραγματοποιήθηκε εξαιτίας της άρνησης όλων των κομμάτων, πλην του νεοσυσταθέντος από τον κ. Π.Λαφαζάνη, να συμμετέχουν. 
kathimerini.gr 
Σχετική ανάρτηση: Και η Ζωή στον κόσμο της! 

Μαξίμου για Ζωή: «Συμπεριφέρεται ως δικτάτορας». «Θεωρεί πως είναι το θεσμικό επίκεντρο του πολιτεύματος, ενώ είναι απλά μια λάθος επιλογή».
tovima.gr 

Ποδόσφαιρο: Συνέχεια σήμερα, Κυριακή, στην πρεμιέρα της Σούπερ Λιγκ, που ξεκίνησε το Σάββατο με νίκες των ΑΕΚ, Ηρακλή και Αστέρα Τρίπολης. Τη σκυτάλη παίρνουν ο Ατρόμητος, ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός, οι οποίοι υποδέχονται Λεβαδειακό, Ξάνθη και Πανιώνιο, αντίστοιχα. Στη Βέροια η τοπική ομάδα φιλοξενεί τον ΠΑΣ Γιάννινα. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται τη Δευτέρα με την αναμέτρηση του Παναιτωλικού με τον Παναθηναϊκό. 
sports.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου