25 Αυγούστου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 25.8.2015

(upd) Το ενδεχόμενο τηλεφωνικού κύκλου διαβουλεύσεων, αντί της σύγκλησης συμβουλίου, με τους πολιτικούς αρχηγούς, φέρεται να εξετάζει ο ΠτΔ, μετά την προφανή απροθυμία των κ. Αλ. Τσίπρα και Π. Καμμένου να συμμετέχουν στη διαδικασία αλλά και την πάγια αποστασιοποίηση του ΚΚΕ.
Πιθανόν την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία της υπηρεσιακής πρωθυπουργού κ. Βασιλικής Θάνου και στις 20 Σεπτεμβρίου οι εκλογές. 
kathimerini.gr 

Δημοσκόπηση για Ελλάδα δημοσιεύει η γερμανική Bild. Οπως προκύπτει από την πρώτη εσωτερική αυτή έρευνα, για την οποία δεν καταγράφονται, πάντως, το δείγμα και ο χρόνος διεξαγωγής της, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 28%. Ακολουθούν η Νέα Δημοκρατία με 25%, το Ποτάμι με 9%, η Λαϊκή Ενότητα με 8%, η Χρυσή Αυγή με 5,3%, το ΚΚΕ με 4,2% η Ενωση Κέντρου του Βασίλη Λεβέντη με 4%, ενώ το ΠΑΣΟΚ και οι Ανεξάρτητοι Ελληνες βρίσκονται πολύ κοντά στο εκλογικό όριο του 3%. Το 8,5% δεν απάντησε στη δημοσκόπηση, επειδή παραμένει αναποφάσιστο. 
kathimerini.gr 

«Ο Τσίπρας κάνει τις εκλογές για να χάσει...» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης, χρεώνοντας την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες αποκλειστικά στα εσωκομματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωθυπουργός. «Αναρωτιέμαι... Θα γίνουν εκλογές για τους αντάρτες, τους δαίμονες που ο ίδιος δημιούργησε, και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου; γι’ αυτό θα πάμε σε εκλογές; Αν αισθάνεται ότι ο ελληνικός λαός δεν του έχει δώσει εντολή για μνημόνιο γιατί το υπέγραψε; Δεν μπορεί κάθε εβδομάδα να έχουμε εκλογική διαδικασία δεν βοηθά στην ανάκαμψη της οικονομίας»
skai.gr 


Αρνητικά απάντησε εκ νέου ο επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας στο αίτημα της Ζωής Κωνσταντοπούλου, να παραστεί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Δηλώνει δε ότι αμέσως μετά τις εκλογές και το σχηματισμό κυβέρνησης, είναι στη διάθεση της νέας Βουλής να πάει να καταθέσει στην αρμόδια Επιτροπή. 
tovima.gr 

Στον απόηχο της Μαύρης Δευτέρας κινούνται εκ νέου τα διεθνή χρηματιστήρια.Σήμερα Τρίτη, το κινέζικο χρηματιστήριο στη Σαγκάη έχασε το 6,4% της αξίας του μόλις λίγα λεπτά μετά το άνοιγμά του. Την ίδια ώρα το χρηματιστήριο της Σεντζέν υποχωρούσε κατά 6,97%. Ανακάμπτουν σήμερα οι ευρωπαϊκοί δείκτες, μετά τη χειρότερη πτώση από το 2008 που σημείωσαν χτες, με τους επενδυτές να επανατοποθετούνται στα χαμηλά οκταμήνου που βρίσκονται σήμερα οι αποτιμήσεις. Τελικά ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε σήμερα κέρδη 4,18%. 
naftemporiki.gr

Ισχυρή ανοδική αντίδραση καταγράφεται σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, μετά το πρωτοφανές sell off που σημειώθηκε χτες και την κατά 10,54% πτώση του Γενικού Δείκτη τιμών. Στις 11.20΄ σημείωνε άνοδο 5,20% (σε επίπεδο Γενικού Δείκτη). στις 14.50΄ η άνοδος είχε φτάσει το 8,60%. Τελικά το χρηματιστήριο της Αθήνας ανέκτησε το μεγαλύτερο μέρος των χθεσινών του απωλειών, καταγράφοντας σήμερα κέρδη της τάξης του 9,38%. 
Σχετική ανάρτηση: Εντυπωσιακό rebound από το Χρηματιστήριο της Αθήνας με +9,38%

Βραχυπρόθεσμα δάνεια προς τις κινεζικές τράπεζες ύψους 150 δισ. γουάν (23,43 δισ. δολάρια) παρέσχε σήμερα Τρίτη η κεντρική τράπεζα της Κίνας. Σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει τις υψηλές εκροές από την αποδυνάμωση της οικονομίας και την υποχώρηση του κινεζικού χρηματιστηρίου η κεντρική τράπεζα της Κίνας έδωσε πρόσθετη ρευστότητα, κάτι που είχε ήδη προαναγγείλει από προχθές Κυριακή. Η Κεντρική Τράπεζα της χώρας ανακοίνωσε ακόμη ότι προχωρά σε μείωση των επιτοκίων. 
tovima.gr 

Οι τιμές του πετρελαίου κατρακύλησαν χθες περισσότερο από 4%, στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 6,5 ετών, με το αργό ΗΠΑ να υποχωρεί στα 38,62 δολάρια το βαρέλι και το Brent στα 43,51 δολάρια το βαρέλι. Στη διάρκεια, άλλωστε, του καυτού για την Κίνα μήνα Αυγούστου, η συνολική πτώση του αργού ΗΠΑ έφθασε στο 17% και του Brent στο 10%. 
kathimerini.gr 

Πυκνές επαφές θα έχει τα επόμενα εικοσιτετράωρα ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης στο πλαίσιο και της διερευνητικής εντολής για το σχηματισμό κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή. Στις 3.30μμ έχει προγραμματιστεί η νέα συνάντηση με τον πρόεδρο της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ενώ έως τις 8 το βράδυ ο κ. Λαφαζάνης πραγματοποιεί μπαράζ επαφών με κοινωνικούς φορείς. 
skai.gr 

Θεοδωράκης: Ο Τσίπρας θέλει να κρύψει τους λογαριασμούς πίσω από τις κάλπες. «Δεν είναι εικόνα σοβαρής χώρας αυτή... Εκλογές, δημοψήφισμα και ξανά εκλογές μέσα σε επτά μήνες, δεν έχει συμβεί πουθενά στον κόσμο. Είναι μία εικόνα που γελοιοποιεί τους Έλληνες» τόνισε τη Δευτέρα ο Σταύρος Θεοδωράκης στον τηλεοπτικό σταθμό Ionian Channel. 
skai.gr 

Η κατάθεση επισήμως της πρόσκλησης προς τον κ. Τσίπρα να συμμετάσχει σε μια τηλεοπτική συζήτηση εφ΄ όλης της ύλης θα είναι η πρώτη ουσιαστικά προεκλογική κίνηση που θα κάνει ο κ. Μεϊμαράκης, αμέσως μετά την (και τυπικά) προκήρυξη των εκλογών. 
ethnos.gr 

Χαλκιδική: Παραμένουν σε στοά της Ολυμπιάδας οι μεταλλωρύχοι. Με σύνθημα «Δεν υποχωρούμε αν δεν δικαιωθούμε» οι εργαζόμενοι ζητούν διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους. 
skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου