29 Αυγούστου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 29.8.2015

(upd) Εκλογές με αβέβαιη έκβαση. Μικρό προβάδισμα, στην πρόθεση ψήφου στις εκλογές της 20ης Σεπτέμβρη, από 1 έως 3,5 μονάδες, στον ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ, δίνουν οι πρώτες πέντε δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας. Υψηλά τα ποσοστά των αναποφάσιστων. Το σκίτσο είναι του Κώστα Μητρόπουλου.

Σχετική ανάρτηση:
Οι πρώτες Δημοσκοπήσεις: Με μικρή διαφορά προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ 


Την πλήρη στήριξη του νέου προγράμματος βοήθειας προς την Ελλάδα ζητεί με επιστολή του προς την υπηρεσιακή πρωθυπουργό Βασιλική Θάνου ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, επισημαίνοντας ότι «η στήριξη και η έγκαιρη εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων συνιστούν απαραίτητο στοιχείο της επιτυχίας».
kathimerini.gr 

Μια μορφή αναδιάρθρωσης του χρέους, μάλλον, παρά μια διαγραφή θα μπορούσε να επιτρέψει στην Ελλάδα να διαχειριστεί το «μη βιώσιμο» χρέος της, δήλωσε η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, ενώ το ΔΝΤ έχει καταστήσει σαφές πως δεν πρόκειται να συμβάλει χρηματοδοτικά στο νέο πρόγραμμα στήριξης εάν οι ευρωπαίοι εταίροι δεν αναλάβουν πρωτοβουλίες ώστε το χρέος να καταστεί βιώσιμο. 
kathimerini.gr 

Ευάγγελος Μεϊμαράκης: Η διασφάλιση κλίματος Πολιτικής Σταθερότητας, η συναίνεση και συνεργασία όλων των υγιών πολιτικών δυνάμεων της χώρας και η εφαρμογή ενός Νέου Εθνικού Προγράμματος μεγάλων αλλαγών πέρα και πάνω από το Μνημόνιο, είναι οι τρεις άξονες πάνω στους οποίους θα διασφαλισθεί οριστικά η ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, σύμφωνα με το σημερινό διάγγελμα του προέδρου της ΝΔ, εν όψει των εκλογών του Σεπτεμβρίου. Παράλληλα, ζήτησε δύο τουλάχιστον debate, «με όποιους όρους θέλει» ο πρώην πρωθυπουργός. 
Σχετική ανάρτηση: Μεϊμαράκης: Συναίνεση και συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων

Για παράλληλο πρόγραμμα μιας νέας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, πέρα από το μνημόνιο, έκανε λόγο το Σάββατο στον ΣΚΑΪ ο υποψήφιος βουλευτής του κόμματος Νίκος Φίλης, ο οποίος αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι η οικονομία είναι σε χειρότερη κατάσταση μετά από επτά μήνες διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. 
skai.gr 

Η «καταφανής αποτυχία» ορισμένων ευρωπαϊκών χωρών να δεχθούν πρόσφυγες μετατρέπει τη Μεσόγειο σε μαζικό τάφο και προκαλεί ανατριχιαστικές σκηνές στα σύνορα, δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ο Σοσιαλδημοκράτης Μάρτιν Σουλτς δήλωσε πως οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις που έχουν αντιταχθεί στις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης να συμφωνηθεί ένα κοινό σχέδιο πρέπει να κάνουν περισσότερα για να αντιμετωπίσουν την κρίση, η οποία εντείνεται λόγω της απότομης αύξησης του αριθμού των μεταναστών που φεύγουν από τις χώρες τους για να γλιτώσουν από τον πόλεμο και τη φτώχεια. 
kathimerini.gr 

Εκκληση για τερματισμό των εχθροπραξιών στην ανατολική Ουκρανία από την 1η Σεπτεμβρίου πραγματοποίησαν το Σάββατο η καγκελάριος της Γερμανίας και οι πρόεδροι της Ρωσίας και της Γαλλίας, έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν.Παράλληλα, Μέρκελ, Ολάντ και Πούτιν άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο για Σύνοδο Κορυφής που θα αφορά την ουκρανική κρίση μέσα στις επόμενες εβδομάδες, ενώ συζήτησαν συζήτησαν την εφαρμογή των μέτρων που εγκρίθηκαν στο Μινσκ τον περασμένο Φεβρουάριο. 
kathimerini.gr 

Η Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ ενέκρινε το Σάββατο κατά πλειοψηφία, την εκλογική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, παρά τις διαφωνίες του Φώτη Κουβέλη και 31 μελών της, με την μορφή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, και πλήρη αναφορά στα ονόματα των κομμάτων που την αποτελούν. kathimerini.gr 
Προηγουμένως γράφαμε: Συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ για να αποφασίσει την κάθοδο στις εκλογές σε κοινό ψηφοδέλτιο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ. Aυτή είναι η πρόταση της Εκτελεστικής Επιτροπής που ελήφθη κατά πλειοψηφία (7 υπέρ, 3 κατά, 1 αποχή) και παρουσίασε στα μέλη της ΚE ο πρόεδρος Θανάσης Θεοχαρόπουλος. tanea.gr 

Την αυτόνομη κάθοδο του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών στις εκλογές εισηγήθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου στα στελέχη του κατά τη διάρκεια της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης που πραγματοποιείται στο ΣΕΦ. 
tanea.gr 

Για πρώτη φορά στην ιστορία του τουρκικού κράτους, βουλευτές φιλοκουρδικού κόμματος αναλαμβάνουν υπουργικά χαρτοφυλάκια. Αν και λόγος γίνεται για την υπηρεσιακή κυβέρνηση, η οποία θα οδηγήσει την Τουρκία στις πρόωρες εκλογές της 1ης Νοεμβρίου, η εξέλιξη αυτή έχει την αυτονόητη σημασία της, τόσο από συμβολική όσο και από πολιτική σκοπιά. 
kathimerini.gr 

Τη μάχη της επαναδραστηριοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ που δείχνει να έχει περιέλθει σε μια σχεδόν ληθαργική κατάσταση, με τον κομματικό μηχανισμό -ιδιαίτερα στη βάση- να περιορίζεται εν πολλοίς σε ρόλο παρατηρητή των εξελίξεων, δίνουν σήμερα και αύριο ο κ. Αλ. Τσίπρας και η ηγετική ομάδα του κόμματος. Η πανελλαδική συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ συγκαλείται σε μια προσπάθεια να επουλωθούν οι πληγές που άφησαν η διάσπαση και η αποχώρηση μερίδας στελεχών και να επαναπροσδιορισθούν οι στόχοι και το προγραμματικό πλαίσιο μετά τη στροφή που σηματοδότησε η αποδοχή και ψήφιση του νέου μνημονίου. 
kathimerini.gr 

Επίθεση με αυγά δέχθηκε την Παρασκευή το βράδυ ο υποψήφιος βουλευτής, και υπεύθυνος οικονομικού προγράμματος, της Λαϊκής Ενότητας Κώστας Λαπαβίτσας λίγο πριν αρχίσει την προεκλογική ομιλία του στην πλατεία Καπνεργάτη στην Καβάλα.
skai.gr 

Παύλος Χαϊκάλης: Ο συσχετισμός μου με off shore εταιρεία στην Κύπρο είναι δόλιος και συκοφαντικός, με στόχο να πληγώ εγώ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η απερχόμενη κυβέρνηση, δήλωσε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ σε συνέντευξη Τύπου. Πρόσθεσε ότι στην Κύπρο δεν υπάρχουν πια off shore από το 2004, όταν έγινε μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 
tanea.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου