21 Οκτωβρίου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 21.10.2015

(upd) Χουλιαράκης: Αρση των capital controls στο α΄εξάμηνο του 2016. Στο τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2016 αναμένεται να αρθούν οι περιορισμοί στις τραπεζικές συναλλαγές, σύμφωνα με όσα ανέφερε κατά τη δευτερολογία του στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων μιλώντας επί του Προσχεδίου του Προϋπολογισμού του 2016, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.

Αλλεπάλληλα από το πρωί τα ραντεβού των εκπροσώπων της τρόικας με έλληνες υπουργούς
Συνάντηση είχαν το πρωί της Τετάρτης με Τσακαλώτο, Χουλιαράκη, Φλαμπουράρη - «Είδαν» Σταθάκη το μεσημέρι - Ακολουθεί επαφή με Κατρούγκαλο.

Σχέδιο «Προκρούστης» για συντάξεις-Ασφαλιστικό. 
Μεταρρύθμιση με ισοπέδωση παροχών προς τα κάτω. Το «σχέδιο Κατρούγκαλου» περιλαμβάνει την κατάργηση των επικουρικών συντάξεων, τον επανυπολογισμό ή και τη μείωση των καταβαλλόμενων συντάξεων και εγγυημένη σύνταξη στα 390 ευρώ. 

Σύνοδο - έκπληξη για το προσφυγικό συγκαλεί ο Γιουνκέρ. Ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, καλεί την Κυριακή τους αρχηγούς κρατών μελών που βρίσκονται στον προσφυγικό δρόμο των Δυτικών Βαλκανίων σε μία μίνι Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες. 

Ξαφνική επίσκεψη Ασαντ στη Μόσχα. Στη Μόσχα βρέθηκε το βράδυ της Τρίτης ο Σύρος πρόεδρος, Μπασάρ αλ Ασαντ, για μία ξαφνική συνάντηση με την ρώσο πρόεδρο, Βλάντιμιρ Πούτιν, κατά την οποία, σύμφωνα με το Κρεμλίνο, συζητήθηκε η στρατιωτική σνεργασία τους και το πολιτικό μέλλον της Συρίας. 

Eurostat: Ελλειμμα 3,6% και χρέος 178,6% για την Ελλάδα το 2014. Το 2014 το δημόσιο έλλειμμα της Ελλάδας διαμορφώθηκε στο 3,6% του ΑΕΠ και το χρέος στο 178,6% του ΑΕΠ, σύμφωνα με τη δεύτερη κοινοποίηση των στοιχείων της Eurostat για το έλλειμμα και το χρέος των κρατών-μελών της ΕΕ το 2014.
Την ίδια χρονιά, το δημόσιο έλλειμμα στην ευρωζώνη διαμορφώθηκε στο 2,6% του ΑΕΠ και στην «ΕΕ των 28» στο 3% του ΑΕΠ. Το δημόσιο χρέος στην ευρωζώνη διαμορφώθηκε στο 92,1% του ΑΕΠ και στο 86,8% στην «ΕΕ των 28». 


Σταδιακά άρχισε η ανάρτηση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ στο taxisnetΩς τις 30 Οκτωβρίου η πρώτη δόση. 

Η Χίλαρι Κλίντον διεύρυνε τη διαφορά με τον αντίπαλό της Σάντερς. H πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον διευρύνει το προβάδισμά της έναντι του βασικότερου της αντιπάλου της Μπέρνι Σάντερς ενόψει των προκριματικών εκλογών του Δημοκρατικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του 2016 και προηγείται κατά είκοσι εκατοστιαίες μονάδες. 

Δεν θα είναι υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών ο Τζο Μπάιντεν«Αν και δεν θα είμαι υποψήφιος, δεν θα μείνω σιωπηλός» δήλωσε. 

Καναδάς: Συντριπτική νίκη των Φιλελεύθερων στις εκλογέςΣυντριπτική νίκη των Φιλελεύθερων στις χθεσινές εκλογές Συντριπτική νίκη πέτυχαν οι Φιλελεύθεροι του Τζάστιν Τριντό στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν στον Καναδά. Ο 43χρονος Τριντό θα σχηματίσει την επόμενη κυβέρνηση της χώρας, τερματίζοντας την σχεδόν δεκαετή παραμονή στην εξουσία των συντηρητικών του Στίβεν Χάρπερ. 

«Μύρισε» κυβέρνηση της κεντροαριστεράς στην Πορτογαλία. Πολύ κοντά στον σχηματισμό κεντροαριστερής κυβέρνησης φαίνεται ότι βρίσκεται η Πορτογαλία, περίπου ένα μήνα μετά τις βουλευτικές εκλογές στις οποίες ο κεντροδεξιός πρωθυπουργός κέρδισε χωρίς αυτοδυναμία. 

Επί ποδός 2.500 αστυνομικοί για την επίσκεψη Ολάντ στην Αθήνα. Περίπου 2.500 αστυνομικοί θα διατεθούν, από αύριο, στο πλαίσιο των δρακόντειων μέτρων ασφαλείας, ενόψει της διήμερης επίσκεψης του Γάλλου Προέδρου, Φρανσουά Ολάντ, στην Αθήνα, η οποία θα μετατραπεί σε «φρούριο». 

Αθλητικά: Ο Ολυμπιακός νίκησε στο Ζάγκρεμπ τη Ντιναμό. Μία ακόμη μαγική νύχτα χθες για τον Ολυμπιακό στη φάση των ομίλων του Champions League. Μετά το θρίαμβό τους επί της Άρσεναλ στο Εμιρέιτς, οι ερυθρόλευκοι νίκησαν στο Μάξιμιρ του Ζάγκρεμπ τη Ντιναμό με 1-0 με γκολ από τον Ιντέγε.






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου